Frano Vujović postigao je večerasva gola Foto: Krešimir Đurić

Porazom od Gorice Dabrovi ostali bez Lige za prvaka

| 18.3.2017. u 19:31h | Objavljeno u Sport

U susretu 16. kola Premijer rukometne lige večeras je u dvorani na Dravi GRK Varaždin 1930 izgubio od Gorice 32:31, poluvrijeme 13:14 za goste i tako se oprostio od doigravanja za prvaka ove sezone.

Dabrovi su bolje ušli u utakmicu i nakon početnog vodstva gostiju (0:1), te poravnanja preuzeli konce igre u svoje ruke te imali blago vodstvo od jednog do dva gola, a koje je u dva navrata bilo i pet golova prednosti, 10:5 u 15. i 11:6 u 18. minuti.

Gosti se međutim nisu predavali već su Dabrovima do kraja prvog dijela dozvolili postizanje još samo dva gola, a mrežu vratara Matije Špikića pogodili su još osam puta tako da se na odmor otišlo s prednošću gostujućeg sastava 14:13.

U prvom dijelu Dabrovi nisu iskoristili tri sedmerca, a oba vratara Špikić i Sladoljev imali su na poluvremenu po 7 obrana. Kod domaćina sedam se igrača upisivalo među strijelce, a njih šest je postiglo po 2 gola, dok je kod Gorice Hrvoje Ceković postigao 4 gola, a također se ukupno 7 igrača upisivalo među strijelce.

U nastavku susreta gostima se ukazao Bura koji je postigao 5 važnih golova, a Varaždinci su imali dosta grešaka u napadu, pa je Gorica otišla na šest golova razlike.

Međutim, Dabrovi se nisu predavali, došli su blizu izjednačenje, četiri sekunde prija kraja imali su i sedmerac za 32:32, ali je vratar Gorice obranio pokušaj Vili Zobeca.