Pinta Novi Marof organizira tradicionalno „Vincekovo 2016.“ na Visočkoj stezi Foto: VV arhiva/ilustracija

Pinta Novi Marof organizira tradicionalno „Vincekovo 2016.“ na Visočkoj stezi

| 14.1.2016. u 20:24h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Udruga vinogradara i voćara Pinta Novi Marof, uz posebno zalaganje svojih članova s Visočke steze, organizira proslavu blagdana sv. Vinka tradicionalnim okupljanjem i druženjem članova udruge te svih dobrodošlih građana, na otvorenom, u subotu 16. siječnja, s početkom u 12 sati, na Visočkoj stezi.

Program počinje u 12 sati svetom misom kod kapelice Sv. Ivana Krstitelja, koju će predvoditi pater Vitomir Glavaš. Nakon mise slijedi blagoslov vinograda i vinogradara te prigodni obred rezidbe trsa u vinogradu Ivana Bosilja. Nakon toga slijedi veselica uz dobru glazbu sastava „Fiškali“ te jelo i piće (vinski gulaš, grah, kobasice i jeger na ražnju, kuhano i svježe vino ) kojim udruga „Pinta“ tradicionalno časti svoje članove i ostale građane. Nastupiti će i kuburaši –„Gromovi Zagorja“ iz Tuhlja.

Udruga je pripremila prigodne suvenir čaše i šalice za kuhano vino sa natpisom „Vincekovo 2016.“-Visočka steza - koje će se prodavati po cijeni od 20 kn (čaša sa tobolcem 30 kn), a njihovom kupnjom stječe se pravo na besplatnu konzumaciju jela i pića. Odgoda je moguća samo u slučaju jako lošeg vremena (snježna vijavica, neprohodni putevi), u tom slučaju druženje će se odgoditi za tjedan dana, tj. 23. siječnja, a o čemu će obavijest biti objavljena na radio Marofu. Vinari se mogu pridružiti tako da sa sobom ponesu i svoja mlada vina za degustaciju.

Obavještavaju se vinari i da je u Ludbregu je 29. i 30. siječnja izložba mladih vina. Uzorci se predaju u subotu 16. i nedjelju 17. siječnja u Hotelu „Crnković“ od 10 do 20 sati u vlastitoj organizaciji. Kotizacija je 100 kuna po uzorku. Otvorenje izložbe sa podjelom priznanja je u petak 29. siječnja.