POLUFINALE KUPA ŽNS Bednja i Podravina favoriti, Jalžabet i Novi Marof pokušat će iznenaditi

| 2.5.2023. u 18:00h | Objavljeno u Sport

Sutra, u srijedu, 3. svibnja u 17 sati igrat će se prve polufinalne utakmice Kupa Županijskog nogometnog saveza.

Lanjski finalist momčad Bednje će na svom igralištu Kod mosta u Beletincu ugostiti sastav Jalžabeta. Bit će to nadmetanje dviju momčadi koje se natječu u Elitnoj ligi, pri čemu je Bednja vodeća, dok je Jalžabet sedmoplasirani.

- Kup je natjecanje u kojem su iznenađenja moguća. Domaćini smo u prvoj utakmici i postavit ćemo se da suparniku pokažemo zube i da steknemo bilo kakvu prednost pred uzvratni susret. Normalno je da smo favoriti, ali treba to pokazati i na terenu. Dobro ćemo se pripremiti i biti na najvišem nivou. Dvije su utakmice i ono što nas očekuje u srijedu tek je prvo poluvrijeme polufinala, dok će uzvrat biti drugo poluvrijeme. Htio bih da već na svom terenu riješimo sve dvojbe oko plasmana u finale, ali neće biti lako jer i Jalžabet ima kvalitetu i znanje i nisu slučajno došli u polufinale. Nedavno su dobili novog trenera koji će ih sigurno motivirati, a mi moramo biti na nivou u oba polufinalna susreta - rekao je trener Bednje Saša Paska.

- Bednja je u svakom slučaju favorit ne samo zato što su vodeći na tablici već i stoga što imaju veće iskustvo igranja u završnicama županijskog Kupa, međutim, Kup je natjecanje u kojem su iznenađenja uvijek moguća. Očekujem da ćemo u Beletincu odigrati kvalitetnu utakmicu. Sigurno se nećemo unaprijed predati i pokušat ćemo izvući što je moguće boli rezultat za uzvrat. Prva utakmica neće ništa riješiti, imam solidnu momčad, koja može pružiti dostojan otpor Bednji, a ponavljam Bednja je zbog svog iskustva i kvalitete, što pokazuje i njihova pozicija na tablici, ali pokušat ćemo pružiti što je moguće bolji otpor i čekati svoju priliku u uzvratu - rekao je trener Jalžabeta Đuro Kolonić.

Član Elitne županijske lige Novi Marof bit će domaćin trećeligašu ludbreškoj Podravini.

- Veselimo se polufinalu, drugu godinu zaredom pokušavamo ući u finale. Podravina je sigurno na papiru favorit jer je u višoj ligi, ali dat ćemo sve od sebe da se pripremimo za taj susret. Veseli me da smo ulaskom među prvih šest Elitne lige ispunili primarni cilj, a sve ostalo što napravimo je plus više, tako da ćemo u susret ući rasterećeni. U dvije utakmice je sve moguće, u prvom smo susretu domaćini i vidjet ćemo kako stojimo u usporedbi s Podravinom. Sigurno su kvalitetniji od nas, ali sportski je nadati se i dat ćemo sve od sebe da se prezentiramo u najboljem mogućem svijetlu - istaknuo je trener Novog Marofa, Krunoslav Turković.

- Nadam se prolasku u finale, a očekujem teške i zahtjevne obje polufinalne utakmice. Očekujem motiviranog domaćina, koji sigurno također ima svoje ambicije i planove da se plasira u finale Kupa. U Kupu nema favorita, ove sezone Bednja je eliminirala iz daljnjeg natjecanja Varteksa,koji je u vrhu lige u kojoj se i mi natječemo, tako da sigurno neće biti lagano. Olakotna okolnost je da se igraju dvije utakmice i da ćemo biti domaćini u uzvratnom susretu. Nadam se da ćemo biti kompletni, da nećemo imati problema s ozljedama i sigurno ćemo tražiti prolaz u finale - rekao je trener Podravine Matija Kristić.

Uzvratne utakmice na rasporedu su 17. svibnja od 17 sati u Jalžabetu i Ludbregu.