Disciplinski sudac odredio kazne za Kup susret u Martijancu, gdje je nakon utakmice fizički napadnut igrač Bednje Foto: ilustracija

Disciplinski sudac odredio kazne za Kup susret u Martijancu, gdje je nakon utakmice fizički napadnut igrač Bednje

Varaždinske vijesti | 24.8.2022. u 17:03h | Objavljeno u Sport

Disciplinski sudac Slavko Kušćer odredio je kazne za događaje nakon susreta 2. kola Kupa varaždinskog ŽNS-a u Martijancu, gdje je Bednja iz Beletinca rezultatom 2:1 pobijedila domaći Polet.

Podsjetimo utakmica odigrana u ponedjeljak,17. kolovoza, i bio je to posljednji susret 2. kola Kupa. Prema izvješću delegata susreta Nedjeljka Kapeša iz Varaždina, organizacija utakmice bila je u skladu s Propozicijama natjecanja KUP-a ŽNS Varaždin, bez utvrđenih nepravilnosti, osim u jednom djelu po završetku utakmice.

 U prostoru ispred svlačionica zatvorenom šakom u glavu udaren igrač NK "Bednja" Mihael Đurin , koji je u 85.minuti utakmice bio zamijenjen i više nije bio u sportskoj opremi, već je bio presvučen u civilno odijelo.

Napadač je nepoznat, a isti je odmah po incidentu pobjegao s mjesta događaja. Prilikom incidenta na mjestu događaja prisutan je bio povjerenik za sigurnost, Nikola Tenčić, koji je napadača odstranio s mjesta incidenta, te izjavljuje da napadača ne poznaje.

Službene osobe, delegat i suci utakmice nisu mogli vidjeti incident, jer su prilikom opisanog događaja još bili na terenu za igru pošto je utakmica završena nekoliko trenutaka prije, napisao je delegat susreta u Izvješću o utakmici.

Disciplinski sudac je temeljem čl. 67. DP HNS ŠNK Polet iz Martijanca kaznio s novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 (pet tisuća) kuna i zabranom igranja 3 (tri) prvenstvene ili kup seniorske utakmice na igralištu u
Martijancu.

Kazna vrijedi samo za odigravanje utakmica seniorskih momčadi. Svoje utakmice kao domaćin, ŠNK“Polet“ Martijanec mora igrati najmanje 10 kilometara od Martijanca.

Temeljem čl. 93/13. DP HNS kažnjava se s 2 mjeseca zabrane obavljanja  svih funkcija u nogometu i malom nogometu i Trajnim oduzimanjem licence Rukovoditelja osiguranja rukovoditelj osiguranja ŠNK Polet iz Martijanca.  Kazna traje od 16. kolovoza do 16. listopada ove godine.

Povjerenik za natjecanje Nino Vugrinec kaznio je delegata tog susreta s 2 mjeseca neodređivanja na utakmice ŽNL-a, a zbog propusta u obnašanju dužnosti delegata na toj utakmici 2. kola kupa. Kazna traje od 16. kolovoza do 16. listopada ove godine.