Pohvaljena organizacija Europskog rukometnog prvenstva za kadete te najavljena nova natjecanja

Varaždinske vijesti | 25.8.2021. u 11:17h | Objavljeno u Sport

U sportskoj dvorani Arena na Dravi održana je konferencija za medije na kojoj su se čelnici Grada Varaždina, Varaždinske županije te čelnici Hrvatskog rukometnog prvenstva osvrnuli na završeno Europsko rukometno prvenstvo za kadete koje se u Varaždinu održavalo od 12. do 22. kolovoza.

Gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj je naznačio kako je sama organizacija bila zahtjevna, U organizaciji je sudjelovalo više od pedeset volontera, ali stižu pohvale sa svih strana.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je istaknula kako su se Grad i Županija pokazali kao izuzetno dobri i kvalitetni domaćini.

- Varaždinska županija kontinuirano vodi brigu o mladima i sportu. Mi ulažemo u sportsku infrastrukturu tako da ćemo se i u budućnosti rado odazvati na bilo koji poziv u smislu organizacije prvenstva. Pokazali smo spremnost i dobru volju, postoji način na koji možemo surađivati s Gradom Varaždinom te vjerujemo da ćemo i dalje u praksi biti dobri i uspješni domaćini. Koristim priliku da čestitam našim rukometašima na osvojenoj srebrnoj medalji, a organizatorima čestitam na izuzetno dobroj organizaciji- rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

U Hrvatskoj će se inače 2025. godine održati Svjetsko rukometno prvenstvo za seniore, a Varaždin će biti jedan od gradova domaćina.

Prisutnima su se obratili i Anita Šikić, koja obavlja poslove u marketingu HRS-a  te predsjednik i koordinator Izvršnog povjerenstva EP-a Nino Lilić, koji su također pohvalili organizaciju prvenstva te najavili da će se Hrvatska slijedeće godine kandidirati da ponovno bude domaćin EP U-18 2023. godine.

- Hvala domaćinima na sjajnoj organizaciji, pomoći i podršci na svim organizacijama koje imamo u Varaždinu, uključujući i EP-a te sve utakmice koje organiziramo dosta često u Varaždinu. Prvenstvo je bilo vrlo uspješno, nakon duljeg vremena konačno smo imali navijače, koji su bili iz svih država. Došli su roditelji, prijatelji, navijači reprezentacija iz Islanda, Švedske, Španjolske pa čak i Izraela. Došle su i velike slovenske grupe, naročito na finalnom vikendu. Cijelo je prvenstvo proteklo bez COVID posljedica, tijekom prvenstva istestirano je 6 i pol tisuća osoba, svakih 48 sati testirane su sve ekipe, službeno osoblje i osoblje koje je dolazilo u dvoranu na Dravi - rekla je Šikić.

- Sve je odrađeno s najvišim pohvala od EHF-a, pa i HRS-a, kao i reprezentacija, koji su bili jako zadovoljni našom organizacijom. Odradilo je pedesetak iskusnih volontera, od kojih su neki uključeni od 2009. godine i ovo im je peto veliko natjecanje. Bilo je 2 i pol tisuće noćenja, što se tiče reprezentacija,koje su bile smještene u Studentskom domu u Varaždinu, kao i između 1 500 do 2 000 noćenja navijača. Utakmice je u Varaždinu pratilo oko 3 i pol tisuće gledatelja - napomenuo je Nino Lilić.