Počnje A2 košarkaška liga Sjever, Grafičar želi među prva dva, a Ivančica više pobjeda

| 15.10.2016. u 08:07h | Objavljeno u Sport

Danas će utakmicama 1. kola početi nova sezona u A2 košarkaškoj ligi Sjever, u kojoj će Varaždinska županija, kao i lani, imati dva predstavnika, ludbreški Grafičar i ivanečku Ivančicu. Od natjecanja u A2 ligi Sjever sljedeće sezone odustali su Križevci i varaždinska Vindija, a u ligu će se uključiti Ivanić Grad.

Nismo odustali od natjecanja u A2 ligi, točnije je da se nismo ni prijavili. Namjeravali smo igrati naredne sezone A2 ligu, no, na žalost, nismo skupili dovoljno novaca. Minimalna sredstva potrebna da bi se igrala A2 liga iznose 70.000 kuna, mi smo osigurali samo polovicu, ali smo pokrili sve dugove. Kao predsjednik kluba neću si dozvoliti da ostanemo nekome dužni ili da nam prijete blokadama. Prošle smo godine bili izvan svih seniorskih natjecanja, a ove se godine vraćamo. Imamo mladu ekipu i možda bi bilo prerano za njih da igraju A2 ligu pa će igrati C ligu i pripremati se da sljedeće sezone uđu u A2 ligu – rekao je predsjednik KK Vindije Dušan Todorović.

Ludbreški Grafičar pod vodstvom trenera Velimira Mudrog počeo je s pripremama 22. kolovoza, a uz četiri treninga tjedno odigrane su i pripremne utakmice, kao i susreti u kupu i super kupu.

U momčad su se vratili Luka Prprović i Luka Siladić, a iz prošle sezone nema Jakšića i Kapustića, a teško je uspoređivati prošlu i predstojeću sezone i davati ocjenu jesmo li jači ili slabiji nego lani, no sigurno je da smo kompletniji, jer smo dobili dva igrača – rekao je Mudri.

Ambicije su i ove godine visoke.
Ambicije su nam prije svega dobra organizacija kluba, od škole košarke do prve ekipe. Napravit ćemo sve da budemo u vrhu A2 lige, a mislim da potrebnu kvalitetu za to imamo. Ova sezona je ključna po tome što će prva dva sastava igrati kvalifikacije za Premijer ligu, koja počinje sljedeće sezone, a zauzimanjem prve dvije pozicije klubovi će steći pravo nastupa u Prvoj ligi, koja također počinje iduće sezone. Naš je cilj biti među prve dvije ekipe i izboriti Prvu ligu. Ako i ne budemo među prve dvije momčadi, neće biti smak svijeta, klub će i dalje postojati, bitno je da je atmosfera u klubu i oko njega dobra – ističe Mudri.

U 1. kolu Grafičar će u subotu u 19 sati u Vrbovcu biti gost Petra Zrinskog, a u 2. kolu će ugostiti Koprivnicu.
Momčad iz Vrbovca nam je nepoznanica, ne znamo njihov sastav, ali spremit ćemo se da ih pobijedimo. S Koprivnicom smo igrali prijateljski susret i vidjeli njihove mogućnosti. No nama je puno bitnje 3. i 4. kolo, kada ćemo igrati s Međimirjem u Čakovcu i Podravcem kod kuće i već do 4. kola vidjet će se kako stojimo u novoj sezoni – zaključio je Mudri.

Momčad Ivančice napustili su Andro Svaty, Dražen Komes i Dalibor Husnjak, a nakon tri godine u momčad se vratio Marin Martinčević Smodek. Trener momčadi Zlatko Manjerović moći će računati i na Luku Rajha, koji je sanirao ozljedu leđa. S pripremama su počeli 22. kolovoza.

Od 23 igrača koja smo licencirali za novu sezonu većina su juniori, igrači rođeni 1999. i 2000. godine, a čak 20 igrača je iz Ivanca. Do početka prvenstva odigrat ćemo devet prijateljskih utakmica i odraditi tridesetak treninga. Mislim da smo se dobro pripremili – naglasio je Manjerović.

Ciljevi kluba su uvijek isti.
Afirmirati mlade igrače, a sada imamo jako dobru generaciju igrača rođenih 1999. i 2000. koji su juniori ove i sljedeće sezone. Što se tiče plasmana, rado bismo napravili korak naprijed u odnosu na lani, želja nam je imati više pobjeda nego lani, kada smo bili sedmi, te zauzeti mjesto između četvrte i šeste pozicije na tablici, dakle napraviti mali pomak u odnosu na lani i bit ćemo zadovoljni – napomenuo je Manjerović.

U 1. kolu Ivančica će u subotu u 17 sati u dvorani Srednje škole u Ivancu ugostiti Radnik, a u 2. kolu Petar Zrinski.
Dobili smo dobar raspored, jer u prva tri kola igramo protiv ekipa koje realno možemo pobijediti. Radnik je oslabljen odlascima Luke Tomasa i Ivana Svobode, s Petrom Zrinskim smo lani dijelili šesto i sedmo mjesto s istim brojem bodova, a u 3. kolu odlazimo Koprivnici, koja je lani bila predposljednja. Prema tome iz 3. kola tražit ćemo tri pobjede – zaključio je trener košarkaša Ivančice Zlatko Manjerović.