Počinju utakmice Zlatne lige u Areni Varaždin, obje reprezentacije spremne za izazove

VV | 24.5.2022. u 08:45h | Objavljeno u Sport

Hrvatske odbojkaške reprezentacije sutra počinju Zlatnu europsku ligu u Varaždinu. Ženska reprezentacija igra protiv Češke u 17 sati u Areni Varaždin.

 - To je jedna stvarno dobra ekipa s kojom posljednje dvije tri godine uvijek igramo u nekom egalu. Ja sam stvarno dosta pozitivna što u ekipi vlada jedna jako lijepa atmosfera, pogotovo nakon ovih prijateljskih utakmica koje smo odigrali u posljednje vrijeme. Posebno nakon dvije posljednje u Italiji kada smo obje izgubili sa 3:2, no mislim da smo pokazali dobru odbojku i da možemo lijepo igrati sa svima! Nadam se da ako mi damo i napravimo ono što možemo, naravno uz pomoć našeg staffa, mislim da ćemo doći dobro pripremljeni i pokazati što i kako možemo, te da ćemo se na kraju veseliti. Sada su nam stvarno potrebni svi poeni i utakmice za ranking na kraju sezone - izjavila je Božana Butigan.

Iduća utakmica ženske reprezentacije je 28. svibnja kada igraju protiv Slovačke također u 17 sati. Muška reprezentacija utakmice Zlatne europske lige igra 25. i 26. svibnja s Ukrajinom u 19.30 sati u Areni Varaždin.

- Sutra startamo sa Zlatnom europskom ligom u Varaždinu. Prvi protivnik Ukrajina je jako ozbiljna ekipa. Igramo s njima dvije utakmice u srijedu i četvrtak. Naša ekipa je zdrava i super. Tu je novi trener, svi su manje - više došli sa klupskih sezona, još uvijek se uigravamo. No, očekujemo dobru partiju s naše strane. Pozivam sve koji su slobodni da dođu sutra u Arenu Varaždin i podrže nas u utakmici s Ukrajinom - izjavio je reprezentativac Filip Šestan.

Muška reprezentacija 28. svibnja igra s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom također u 19.30 sati. Final Four Zlatne europske lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

- Od 18. do 19. lipnja domaćini smo muškom Final Fouru gdje se nadamo da ćemo proći u Svjetski kup s muškarcima. Slijede Mediteranske igre s muškom i ženskom reprezentacijom, kraj srpnja rezerviran je za Svjetski kup žena kojem smo domaćini u Zadru. Cijeli kolovoz provest ćemo u Osijeku na kvalifikacijama za žene u muškarce. Kao kruna sezone u rujnu nas očekuje Svjetsko prvenstvo za žene. Atmosfera je dobra, svi su pozitivni i očekuju od novih izbornika naučiti nove stvari. Mislim da smo pogodili s oba stručnjaka koji su iznimno priznati treneri i predvodnici velikih klubova. Znanje koje imaju bez sumnje će prenijeti na reprezentaciju i donijeti neki novi iskorak uz podizanje kvalitete igre i zapaženiji rezultat. Ovim putem pozivam sve da dođu i pomognu nam u ostvarenju zadanih ciljeva - istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Ulaznice se mogu kupiti od u sustavu Eventim.hr i na blagajni Arene Varaždin na dan utakmica po cijeni od 50,00 kn.