Varaždinski kraj će zastupati četiri borca: Kristina Sokolić, Marija Kosi, Roko Novak i Štefica Bubnjarić Foto: Hrvatski savate savez

Svjetsko prvenstvo u savateu od 8. do 11. rujna u Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi

| 7.9.2016. u 17:34h | Objavljeno u Sport

U varaždinskoj Gradskoj sportskoj dvorani na Dravi od 8. do 11. rujna održat će se do sada najveća savate smotra u Hrvatskoj. Varaždin će biti domaćin seniorskog Svjetskog savate prvenstva u assautu i canne de combatu.

-Nikada u Hrvatskoj nije bilo takvog događaja, a dobili smo i potvrdu da će to biti najveće Svjetsko prvenstvo koje se do sada održalo, jer će nastupiti do sada najviše zemalja i najviše boraca - rekao je Siniša Kovačić, predsjednik Hrvatskog savate saveza i varaždinskog borilačkog kluba Fight Club Kovačić.

Organizatori prvenstva su Fight Club Kovačić i Hrvatski savate savez, dok je pokrovitelj prvenstva ured predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Na prvenstvo se prijavilo čak 350 boraca iz 40 zemalja. Prvenstvo u assautu održat će se u velikoj dvorani, dok će prvenstvo u canne de combatu biti u maloj dvorani varaždinske Arene.

Hrvatska reprezentacija na ovo natjecanje šalje 12 reprezentativaca, a na tom popisu nalaze se i četiri borca iz varaždinskog kraja. Roko Novak iz Savate kluba Omega-Gym Kneginec nastupit će u kategoriji do 75 kilograma, Štefica Bubnjarić iz Savate kluba Šimunec-Gym nastupit će u kategoriji do 60 kilograma, dok će Marija Kosi i Kristina Sokolić, članice Savate kluba Omega Varaždin nastupiti u kategoriji do 65 odnosno do 56 kilograma.