Uz pomoć varaždinskih vatrogasaca temeljito je očišćena stara staza te je utvrđen broj i veličina obuhvata sanacije atletske staze

Počeli radovi na sanaciji i rekonstrukciji atletske staze i ostalih borilišta na Slobodi

| 19.6.2019. u 12:22h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Manje od dva mjeseca preostalo je do održavanja najveće atletske manifestacije u Varaždinu u posljednja tri desetljeća. Kao što je poznato, 10. i 11. kolovoza 2019. godine stadion Sloboda će ugostiti ženske i muške atletske reprezentacije 12 europskih zemalja koje će biti sudionici Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga (ETCH2nd). Očekuje se dolazak više od 700 natjecatelja, a zajedno s pratećim osobljem, sucima i službenim osobama tih će dana u Varaždinu boraviti oko 1200 sudionika.

Sve pripremne aktivnosti u punom su jeku, a počeli su i radovi na sanaciji i rekonstrukciji atletske staze i ostalih borilišta na stadionu Sloboda. Stručnjaci riječke tvrtke specijalizirane za uređenje sportskih terena ovih su dana, uz pomoć varaždinskih vatrogasaca temeljito očistili staru stazu, te utvrdili broj i veličinu obuhvata sanacije atletske staze. Nakon pripreme pristupiti će se polaganju novoga sloja podloge i završnim radovima na uređenju staze.

Usporedo s ovim poslovima, odvija se i nabavka nove atletske opreme koja će nakon prvenstva ostati na korištenju varaždinskim atletičarima, a vrijednost te opreme cijeni se na oko pola milijuna kuna. Već je obavljen znatan dio poslova i na vanjskom uređenju stadiona i okoliša, a uskoro se očekuje i isporuka oko 3000 novih sjedalica za tribine stadiona Sloboda.

Grad Varaždin je za obnovu atletske staze izdvojio više od milijun kuna, a obnovljena će atletska staza omogućiti da se stadion Sloboda kao jedan od najljepših atletskih stadiona u ovom dijelu Europe i u budućnosti kandidira za vrhunske atletske priredbe. Za trajanja radova na obnovi atletske staze i drugih dijelova stadiona Sloboda, on nije dostupan vanjskim korisnicima, a treninzi atletičara, nogometaša i drugih sportaša odvijaju se po posebnom rasporedu.