Počele prijave za Bumbar kup 2024, koji će se igrati 20. i 21. siječnja u varaždinskoj Areni

Varaždinske vijesti | 20.12.2023. u 10:43h | Objavljeno u Sport

Bumbar kup i ove zime neće mimoići Varaždin. U varaždinskoj Areni, 20. i 21. siječnja natjecat će se dječaci i djevojčice u šest starosnih kategorija, na najmasovnijem dječjem sportskom malonogometnom turrniru u regiji, a sve to u organizaciji NK Varteks.

Radi se o već 21 izdanju turnira (kada se zbroje ljetna i zimska izdanja), a posljednjih godina odražava se u varaždinskoj Areni. Ove godine Bumbar kup se vraća u siječanj, pa u kalendaru vrijedi zaokružiti 20. i 21. siječnja.

Tog vikenda varaždinska arena bit će doslovno poput košnice. Tijekom dva dana, u šest godišta, na 'Bumbaru' ukupno prodefilira oko 1800 malih nogometaša i nogometašica, a Arenu posjeti oko tri tisuće roditelja i gledatelja.

Turnir je prošle godine održan nakon dvije godine COVID pauze i bilo je odlično, a organizatori najavljuju još bolji Bumbar kup 2024. Turnir iz godine u godinu bilježi sve veće brojke te je zapravo najmasovniji dječji malonogometnog turnir u regiji.

- U prvom planu je strast i ljubav prema sportskom duhu, fair playu i podršci mladim, talentiranim sportašicama i sportašima. Činjenica je da je nogomet sport s najjačim socijalizacijskim čimbenicima, a s obzirom na sve veću razinu otuđenja, naročito djece i mladih, Bumbar Kup, pored toga što pruža priliku djevojčicama i dječacima da pokažu svoje nogometne vještine, predstavlja jedinstveno mjesto susreta, razvijanja prijateljstava i stvaranja nezaboravnih iskustva koja će ih oblikovati kao sportaše i kao osobe – ističu organizatori.

Kvaliteta organizacije i vrhunski uvjeti koje pruža Arena Varaždin privlače ekipe i iz okolnih zemalja (Slovenija, BIH, Mađarska) pa samim time turnir tradicionalno i ima međunarodni karakter. Kao i proteklih godina turnir će biti organiziran na 4 malonogometna terena u glavnoj dvorani i pomoćnoj manjoj dvorani.

U subotu, 20. siječnja, igrat će godišta 2011., 2013. i 2015., a u nedjelju, 21. siječnja, 2012.,2014. i 2016. godište.

Kao i obično, u Areni će biti i mnoštvo dodatnih atrakcija, da dan koji dječaci i djevojčice provedu u 'Bumbar Areni', bude što zanimljiviji. Bit će tu i punktovi na kojima će se i roditelji moći osvježiti, i odmoriti, a bit će organizirana i vrijedna tombola.

Prijave su u punom jeku, ali mjesta u godištima još ima. Kotizacija za turnir je 70 eura po ekipi, odnosno 60 eura po ekipi za klubove koji prijave tri i više ekipa. Svi koji još niste, prijaviti se možete na e-mailove Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..