Plasman u polufinale najveći je uspjeh ženskog rukometa Foto: screenshot RTV Slovenija

Pobjedom nad Njemačkom Hrvatska u polufinalu EP-a u Danskoj

| 15.12.2020. u 19:51h | Objavljeno u Sport

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija je u večerašnjoj odlučujoj utakmici u Koldingu pobijedila reprezentaciju Njemačke rezultatom 23:20 i plasirala se u polufinale Europskog prvenstva koje se igra u Danskoj. Plasman u polufinale najveći je uspjeh hrvatske ženske rukometne reprezentacije.

Hrvatsku su do veličanstvene pobjede predvodile Debelić sa šest i Mičijević s četiri gola, dok je Pijević imala čak 16 obrana.

- Nevjerojatan uspjeh čestitke djevojkama i izborniku Šoštariću, koji je bio uporan, nije ovo ekipa superzvijezda kao što su bile neke prethodne vrste, ali je izuzetna klapa. Djevojke izvanredno motivirano igraju u obrani, a pobijediti reprezentacije kao što su Rumunjska, Nizozemska, Njemačka onda se nema što dodati, Veličanstven uspjeh. Bio sam izbornik 5 godina i nisam imao tu sreću da dođem s reprezentacijom među četiri najbolje i bez obzira da li osvojile medalju ovim plasmanom izboren je nastup na Svjetskom prvenstvu jer nikada ne znaš kako bi prošli u kvalifikacijama, a na tako velikom natjecanju trebale bi pokušati biti među prvih 7 da probaju izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre. U večerašnjem susretu opet smo izuzetno dobro odigrali obranu, dosta proigravali pivota jer je dosta golova postignuto s crte - komentirao je uspjeh hrvatske ženske rukometne reprezentacije nekadašnji izbornik  a sada već šestu sezonu trener Koke Vladimir Canjuga.