Start 23. izdanja Varaždinskog polumaratona Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Pobjednik Goran Grdenić, Bojana Bjeljac postavila rekord, Igor Goričanec najbolji Varaždinac

| 17.9.2017. u 13:36h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Unatoč kišnom vremenu, održalo se 23. izdanje Varaždinskog polumaratona, a prvi kroz cilj na Kapucinskom trgu, gdje je utrka imala i start, je prošao Goran Grdenić iz Atletskog kluba Velika Gorica. Ovo je treći nastup za njega na ovom natjecanju i prvo slavlje. Utrku je završio za sat i 10 minuta.

- Super je bila utrka, jedino što je padala kiša pa su tenisice bile promokrile, ali je ovakvo vrijeme super za disanje i osjećalo se kao da imam puno zraka. Prvi puta sam pobijedio i sretan sam i trčanjem i vremenom pogotovo jer sam tijekom utrke cijelo vrijeme bio prvi i nitko nije bio ispred mene pa sam sam sebi postavljao ritam utrke - rekao je Grdenić, pobjednik ovogodišnje utrke.

Iako rekord utrke i dalje stoji (1:04:54), na današnjoj utrci je srušen ženski rekord utrke koji je do danas bio 1:16:02, a od danas stoji 1:15:46, a postavila ga je prošlogodišnja pobjednica Bojana Bjeljac iz AK Dinamo Zrinjevac.

- Utrka mi je bila super i ovo je prvi puta da nisam imala krizu te sam kontrolirala utrkom od početka do kraja. Srušila sam rekord i prezadovoljna sam - rekla je nova rekorderka utrke Bjeljac.

Od domaćih predstavnika, najbolji plasman je ostvario Igor Goričanec za AK Varaždin koji je utrku završio na trećem mjestu u ukupnom poretku, osvojivši mjesto na postolju te je srušio osobni rekord.

- Zadovoljan sam jer sam srušio osobni rekord. Bila je dobra konkurencija i to ne bih mogao ostvariti da nije bilo dobre konkurencije, a bilo je i fantastično vrijeme za obaranje rekorda - rekao je Goričanec kojeg uskoro očekuje i nastup na maratonu u Zagrebu, 8. listopada.