Pobjede Ivančice i Vindije, poraz Varteksa u 1. kolu Druge ML Sjever

| 10.10.2022. u 10:04h | Objavljeno u Sport

Proteklog vikenda počela je nova sezona u Drugoj ML Sjever. Pobjede u prvom kolu novog prvenstva ostvarili su Ivančica i Vindija, dok je Varteks upisao poraz.

Ivančica iz Ivanca je slavila na gostovanju kod Petra Zrinskog 86:74. Najviše koševa za Ivančicu zabio je Filip Rožman sa 22 koša, a pratili su ga Josip Putarek sa 18 koševa te Dean Herceg sa 13 koševa, najviše postignutih koševa u redovima domaćina je zabio K. Pandur, 22 koša.

Vindija iz Varaždina je nakon osvajanja Kupa Krešimira Čosića regija Sjever na domaćem terenu svladala sastav Virke sa 93:66. Kruno Smontara je bio najraspoloženiji igrač Vindije sa 29 postignutih koševa, dok je Luka Čevra zabio 18 koševa. Najbolji u redovima gostiju su bili I. Mucak i A. Pavlović sa 15 koševa.

Varteks iz Varaždina na otvaranju sezone nije imao sreće na gostovanju kod Vedija u Bjelovaru te je izgubio susret sa 90:61. Varteks je nastupio bez četiri bitna igrača u sastavu (Marić, Kos, Gulija i Kolednjak), a najbolji strijelac za Varteks u porazu je bio Leon Koljnrekaj sa 28 koševa.

U idućem 2. kolu Druge ML Sjever, Ivančica gostuje kod Bjelovara, Varteks će na domaćem terenu dočekati Labradu 1971 Žurko, dok će Vindija gostovati kod Podravca iz Virja.