Amanda Mlinarič (lijevo) i Tihana Kovačić ponovo su pokazale da su top formi

Pobjede Amande Mlinarić i Tihane Kovačić na Veronikinom Kupu u Kamniku

| 2.5.2019. u 19:39h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na velikom međunarodnom streličarskom turniru u Kamniku, Veronikin Kup, koji se boduje za svjetsku rang listu članice Varaždinskog streličarskog kluba i Streličarskog kluba Navaho iz Jalžabeta Amanda Mlinarić i Tihana Kovačić, inače učenice varaždinske Druge gimnazije, ponovo su pokazale da su top formi. Po hladnom, kišnom i vjetrovitom vremenu Amanda Mlinarić je u seniorskoj diviziji složenog luka, a Tihana Kovačić u seniorskoj diviziji zakrivljenog luka, stigle su do pobjeda i novih bodova na svjetskoj rang listi.

Nakon kvalifikacijskog dijela obje su bile na trećoj poziciji u svojim skupinama, no pokazale su kvalitetu u eliminacijskim mečevima. U finalnom meču, Tihana Kovačić pobijedila je vrlo efikasno suparnicu iz Slovenije, koja tako reći nije imala izgleda, dok je Amanda Mlinarić izvukla pobjedu u shoot-off pucanju protiv odlične Britanke koja je na ovom turniru ispucala i svoj najbolji rezultat u karijeri. Mlinarić je i u mix timu s Mariom Vavrom također ostvarila pobjedu i vratila se u Varaždin s dva zlata.

Ove pobjede rezultirale su i pomakom na svjetskoj seniorskoj rang listi, gdje je Amanda Mlinarić sada 18. dok je Tihana Kovačić također na visokom 66. mjestu.