Pobjeda Dabrova nad Zametom za drugo mjesto na tablici

| 6.12.2015. u 19:43h | Objavljeno u Sport

U derbi susretu 15. kola Premijer rukometne lige momčad GRK Varaždina 1930 pobijedila je u dvorani na Dravi do ovog kola drugoplasirani riječki Zamet rezultatom 25:22, poluvrijeme 13:11. Iako su susret odigrali bez Martina Marčeca, kojeg nije bilo zbog smrtog slučaja u obitelji, te u drugom dijelu bez Vedrana Huđa, kojemu je u prvom poluvremenu, nakon jednog duela stradalo rebro, te je završio u bolnici, Dabrovi su smogli snage i sasvim zasluženo pobijedili sastav iz Rijeke, a trener domaćina Vladimir Vujović je nakon susreta izjavio da mu je ovo jedna od najdražih i najvećih pobjeda ove ekipe.

Dabrovi su odigrali vrlo dobro prvo poluvrijeme, u kojem su primili samo 11, a postigli 13 golova. Osim početnog vodstva 0:1, Zamet je bio u rezultatsom zaostatku za domaćinom, koji je u 7. minuti imao 3 gola prednosti (4:1), a u 25. minuti bilo je i 12:8. No gosti se nisu predavali i na odmor se otišlo s dva gola prednosti za GRK Varaždin 1930. U tom dijelu utakmice po tri gola su postigli Ivan Horvat i Bruno Villi Zobec (sve iz sedmeraca), a po dva su postigli Jurica Vidaček i Tomislav Hirš, dok je vratar Matija Špikić imao 4 obrane.

Na početku drugog dijela zbog grubog prekršaja na Vili Zobecom crveni karton dobio je Jadranko Stojanović. Dabrovi su u 37. minuti imali prednost od 17:13, no gosti su iskoristili crnu rupu u igri domaćina i u 42. minuti izjednačili na 17:17, nakon čega je trener Vladimir Vujović pozvao minutu odmora. Svojim petim golom Ivan Horvat je nakon time outa donio novu prednost Dabrovima 18:17, a u sljedećem napadu Bruno Vili Zobec povisio je na dva razlike.

No trećim golom Uzelca Zamet je prvo smanjio zaostatak na jedan gol, a nakon toga, poslije presječene lopte Varaždincima u napadu, Uzelac je iz kontre i izjednačio na 19:19. Gosti su drugi put na susretu poveli u 46. minuti, golom Matea Hrvatina, ali je Vili Zobec svojim šestim golom u sljedećem napadu poravnao na 20:20. Nakon devete obrane Špikića golom iz kontre Tomislav Hirš donio je novu prednost domaćem sastavu, no golom s desnog krila Černeka je poravnao na 21:21.

U sljedećem napadu Horvat je uputio udarac preko gola Zameta, a gosti su nakon dugog napada u 50. minuti uzeli time out. Izgubili su loptu u napadu, no kontra Varaždinaca nije uspjela. Iz napada koji je uslijedio Horvat je pogodio snažnim udarcem iz daljine desni gornji kut gola Zameta za vodstvo varaždinskog sastava 22:21. U sljedećem napadu gosti su napravili tehničku pogrešku, a na suprotnoj strani udarac Horvata vratar Đurica je obranio. Zamet je propustio realizirati svoj napad, jer su suci dosudili probijanje Luki Kovačeviću, a na suprotnoj strani Marin Šipić postigao je drugi gol za vodstvo 23:21 u 54. minuti.

Napad Zameta zaustavio je svojom  desetom obranom vratar Dabrova Matija Špikić, a na drugoj strani Vidaček je povisio na 24:21. Nakon ukradene lopte i kontranapada Frano Vujović je svojim prvim golom u 56. minuti povećao prednost na 25:21. U 59. minuti Černeka je sa sedam metara smanjio na 25:22 nakon čega je Zamet krenuo u jurnjavu po terenu za domaćim igračima, a trener Vujović je, kada je na semaforu pisalo 58:34, reagirao minutom odmora. Napad Zamet nije iskoristio, zbog probojanja Lončarića, svoj prvi napad, kao ni drugi, jer su loptu bacili u aut, pa je na kraju susret završio zasluženom pobjedom GRK Varaždina 1930 25:22 za drugo mjesto na tablici Premijer lige.