Pobjeda Jasmine Ilijaš na maratonu u Radencima i Nevena Jurkovića na polumaratonu u Koprivnici

| 24.5.2023. u 08:15h | Objavljeno u Sport

Natjecatelji Trkačkog kluba Marathon 95 su ostvarili odlične rezultate na utrkama u Radencima i Koprivnici, protekle subote, 20. svibnja.

U Radencima, u susjednoj Sloveniji, na 41. maratonu „Treh src“ je Jasmina Ilijaš ostvarila novu pobjedu na maratonu, po veoma teškim uvjetima (sparno i vruće) sa odličnim vremenom od 3:00:32 i nastavila uspješan niz pobjeda ove godine.

Osim nje su u ženskoj konkurenciji nastupili još Perica Kaniški koja je osvojila 9. mjesto ukupno kod žena i 2. mjesto u kategoriji ŽD a, iza nje je u cilj ušla Danijela Kaniški kao 10. ukupno i 1. u kategoriji ŽB.

U maratonskoj utrci kod muških, Goran Pongračić je osvojio 19. mjesto i 2. mjesto u kategoriji MF.

U ostalim utrkama je Saša Moslavac bio 136. ukupno na polumaratonu, dok su u utrci na 10 kilometara nastupili još i Ivan Čorba kao 15. u ukupnom poretku kod muškaraca i Lidija Lončarić kao 57. u poretku žena.

U popodnevnim satima u Koprivnici se održao 4. „Koprivnički polumaraton“ na kojem su ostvarili isto zapažene rezultate, a Neven Jurković je s vremenom od 1:21:10 pobijedio u utrci polumaratona u isto tako prilično neugodnim vremenskim uvjetima. Za odličnu vijest pobrinula se i Iris Jambrešić koja je osvojila 3. mjesto u ukupnom poretku kod žena sa istrčanim osobnim rekordom od 1:41:42.

Također, Mladen Fijok osvojio je 13. mjesto ukupno i bio 3. u kat. M40, Mario Pongračić bio je 18. i 2. u kat. M45, 44. mjesto osvojio je Vedran Veršić , dok je naš mladić Jakov Klapež bio 69.ukupno i 2. u kat.M70. Na polumaratonu još je u konkurenciji žena nastupila Ana Pavčec i u povratničkom nastupu osvojla 4. mjesto ukupno i 1. mjesto u kat. Ž40.

Na utrci građana u dužini od 5 kilometra je Anja Jambrešić zauzela 2. mjesto u ukupnom poretku kod žena, a za dobro raspoloženje pobrinule su se 85. Danijela Kaniški i 86. Lidija Lončarić koje su nakon nastupa u Radencima uspjele stići još i na utrku u Koprivnicu.