Dabrovi su u Rijeci došli do nove pobjede u Ligi za ostanak Foto: GRK Varaždin 1930

Pobjeda Dabrova u Rijeci u 4. kolu Lige za ostanak

| 30.4.2017. u 11:41h | Objavljeno u Sport

U nadmetanju druge i treće momčadi Lige za ostanak, u susretu 4. kola, pobjedu su sinoć odnijeli rukometaši GRK Varaždina 1930 koji su svladali u Rijeci sastav Zameta 33:31 i tako im uzvratili za nedavni poraz u Varaždinu. 

Riječani su počeli uvjerljivo te su nakon pet minuta golom Marina Kružića otišli na +3 (6:3). Dabrovi su nakon toga pojačali tempo i došli na samo gol zaostatka. Iako se Zamet ponovno odvojio, Varaždin ga je stigao u 21. minuti (14:14) pa se do odlaska na odmor igralo izjednačeno.

Drugi dio bolje je otvorio varaždinski sastav pa je preko Marina Šipića došao do prvog vodstva na susretu (20:19), a Zametu je trebalo deset minuta da izjednače.

Nakon rezultata 25:25 svoja je vrata zaključao Matija Špikić, pa su Dabrovi otišli na +3 i prednost su držali sve do kraja utakmice. Najučinkovitiji kod Dabrova bio je Marin Šipić s devet pogodaka iz isto toliko pokušaja, sedam je golova postigao Ante Tokić, šest Bruno Levak, a Matija Špikić je obranio 14 lopti. Kod Zameta istaknuo se Marin Kružić sa šest golova.