Plivači Baroka na Grand Prix mitingu u Rijeci izborili 17 finala, Hana Ivanković osvojila četiri medalje Foto: Facebook PK Barok

Plivači Baroka na Grand Prix mitingu u Rijeci izborili 17 finala, Hana Ivanković osvojila četiri medalje

Varaždinske vijesti | 23.3.2022. u 12:17h | Objavljeno u Sport

Ovog vikenda, na Grand Prix mitingu „Victoria“ u Rijeci, nastupilo je više od 700 natjecatelja iz Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Italije, Bugarske, Švicarske i Hrvatske.

Svoj udio u ovom natjecanju dali su i članovi varaždinskog Plivačkog kluba Barok i to Mihael Kolarek, Filip Kukec, Dino Novoselec, David Vizjak, Hana Ivanković, Nika Dobovičnik, Leona Juriša, Maša Manojlović, Lara Đuras, Ana Pitner, Rina Rogina, Ivona Jurković, Anamaria Cmrečak i Petra Gašparac.

U jutarnjem programu plivale su se kvalifikacije dok su se u popodnevnom programu plivala finala. Plivači Baroka izborili su 17 finala, a najuspješnija je bila juniorka Hana Ivanković koja je izborila dva A finala i jedno B finale i osvojila 4 medalje u izuzetno jakoj konkurenciji.

Najbrža je bila na 400 mješovito u kategoriji juniorki dok je u seniorskoj kategoriji osvojila 2. mjesto. Na dvostruko kraćoj dionici – 200 mješovito, također je bila najbrža u kategoriji juniorki. U jutarnjim kvalifikacijama otplivala je odličan rezultat i na 400 slobodno i osvojila 3. mjesto u kategoriji juniorki.

Mihael Kolarek izborio je 3 finala, te nas je razveselio s brončanom medaljom na 200 leptir u kategoriji mlađih juniora.

Finala su još izborili Filip Kukec - C finala na 50 prsno, 50 i 200 slobodno, Leona Juriša - C finala na 50 i 100 leđno, Ana Pitner - C finala na 100 i 200 leđno, Rina Rogina - C finale na 200m leđno, Nika Dobovičnik - B finale na 200 leđno,
Lara Đuras - C finale na 200 prsno i Maša Manojlović - C finale na 200 prsno.