PK Barok na Prvenstvu Hrvatske, Luka Cvetko prvak na 50 metara slobodnim stilom Foto: PK Barok

PK Barok na Prvenstvu Hrvatske, Luka Cvetko prvak na 50 metara slobodnim stilom

| 11.8.2020. u 19:31h | Objavljeno u Sport

Proteklog vikenda održano je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u organizaciji Hrvatskog plivačkog saveza na vanjskom bazenu Mladost, u Zagrebu. Na natjecanju je sudjelovalo 450 natjecatelja iz 32 kluba, a među njima i 21 član PK Barok, 6 plivača i 15 plivačica.

Nastupili su: Luka Cvetko, Neven Lončarić, Niko Balenta, Luka Kokotec, Filip Kukec, Mihael Kolarek, Martina Štefinec, Tamara Flegar, Petra Gašparac, Anamaria Cmrečak, Patricija Lončarić, Anamarija Zavrtnik, Nika Dobovičnik, Hana Ivanković, Leona Juriša, Anja Mirilović, Ana Pitner, Maša Manojlović, Rina Rogina, Sara Marković i Ivona Jurković.

Luka Cvetko, nakon samo mjesec i pol dana treniranja u Varaždinu, postao je državni seniorski i ml. seniorski prvak u kraljevskoj disciplini - 50 m slobodno i to s novim osobnim rekordom 22.96.

Martina Štefinec i ove godine nije razočarala te je ponovno bila na pobjedničkom postolju i postala viceprvakinja na 50 m prsno u seniorskoj i ml. seniorskoj kategoriji. Na 100 m i 200 m prsno zauzela je 4. mjesta.

Izvrsna je bila i Hana Ivanković koja je osvojila 2. mjesto na 200 m leđno u ml. juniorskoj kategoriji, a Leona Juriša osvojila je 3. mjesto na 200 m slobodno u kadetskoj kategoriji.

Također, na Prvenstvu su dodjeljene nagrade od strane Hrvatskog plivačkog saveza za 10 najuspješnijih kadeta i kadetkinja u sezoni Mini Grand Prixa gdje je Leona u ukupnom plasmanu zauzela 8. mjesto.

Ivanković._juriša._Štefinec._trenerica_Nikolina.jpg

Štefinec._Cvetko.jpeg