Pet medalja, od čega dva zlata, za Karate klub Varaždin u Čakovcu

| 4.9.2016. u 16:12h | Objavljeno u Sport

Članovi Karate kluba Varaždin odlično su započeli novu sezonu osvajanjem pet medalja, od čega dvije zlatne, na vrlo jakom međunarodnom karate turniru "20. Međimurje open", održanom u subotu u Čakovcu. Turnir je okupio 957 karatistica i karatistkinja iz 97 klubova iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Francuske, Mađarske, Egipta, Bosne i Hercegovine, Srbije, Italije i Hrvatske. Mlade varaždinske borce vodio je trener kluba i novi izbornik hrvatske seniorske karate reprezentacije Esad Garibović.

Do najsjajnije medalje stigao je Dorian Kalajdžija u kategoriji mlađi kadeti do 52 kilograma. Na putu do finala pobijedio je Sanjina Brusa iz BiH-a te Donata Olaha iz Mađarske. U finalu je s 3:0 bio bolji od još jednog predstavnika Bosne i Hercegovine Srđana Šipke.

Do zlate je stigla i Leona Gulija u kategoriji učenica do 44 kg. U finalu je pobijedila slovensku predstavnicu Ajdu Golać iz Rudara. Prije toga na putu do finala Gulija je bila bolja od još jedne Slovenke, Živke Kovač iz KK Civitas, te u polufinalu od Paole Bitunjac članice KK Karlovac 1969.

Tibor Kovačić osvojio je brončanu medalju u kategoriji učenici iznad 46 kilograma. U borbi za treće mjesto bio je bolji od Ivana Pavičića iz KRK Croatia.

Brončanu medalju osvojio je i Alen Zagorec u kategoriji kadeta iznad 57 kilograma. U polufinalnoj borbi porazio ga je Sandro Krešić iz BiH-a. Medalju istog sjaja osvojila je Rija Lukman u kategoriji učenica do 32 kg. U borbi za brončano odličje pobijedila je Emu Marčec iz Male Subotice. Treba napomenuti da su Alen i Rija po prvi puta nastupili na nekom od turnira što ovaj njihov uspjeh čini još većim.

Lovro Rozman bio je nadomak medalje u kategoriji mlađih kadeta do 57 kg. U borbi za brončano odličje pobijedio ga je Emil Sadiković iz BiH-a. Na turniru je po prvi puta nastupila i Lana Kipa u kategoriji mlađe učenice do 32 kg. Poražena je u prvom kolu, ali bilo je to tek stjecanje iskustva za Lanu.