Marko Stolnik (lijevo) i trener momčadi Borimir Perković na današnjem druženju s novinarima u klubu Foto: Dražen Novosel

Perković: Veseli nas početak prvenstva, Rijeka je favorit, ali favoriti ne pobjeđuju uvijek

| 18.7.2019. u 12:47h | Objavljeno u Sport

- Veseli nas početak prvenstva, jer utakmice su ono zbog čega se trenira. Svjesni smo protiv kakve ćemo momčadi igrati, ekipe koja je jedna od najboljih u ligi, koja je, bez obzira tko je na suprotnoj strani, favorit na Rujevici, ali isto tako smo svjesni da favorit ne mora uvijek dobro igrati i ne mora uvijek pobijediti. Ako želimo u Rijeci nešto napraviti, a želimo, pokušat ćemo biti hrabri, disciplinirani, svjesni da ćemo sigurno imati situacije iz kojih možemo nešto kreirati da postignemo gol. U voljnom momentu svaki od igrača morat će dati svoj maksimum i veselimo se toj utakmici, bez obzira što znamo da će biti teška i neizvjesna - rekao je trener momčadi Varaždina Borimir Perković uoči subotnjeg gostovanja kod Rijeke na Rujevici u sklopu 1. kola Hrvatski telekom Prve lige.

Zbog tri opomene iz prošle sezone među kandidatima za sastav neće biti Leonard Vuk, ozljeda nema, tako da će svi ostali igrači, koji su registrirani, sutra biti među putnicima za Fužine, gdje će momčad Varaždina dočekati susret na Rujevici, koji će se igrati u subotu od 19 sati. Od novopridošlih igrača u kadru će biti Turčin i Đurasek, dok Jozinović, Bajandouh i Lisakovich još nemaju pravo nastupa za varaždinski sastav.

- Došao je i taj trenutak koji su svi čekali, premijerni nastup momčadi u Prvoj ligi. Mislim da smo spremni, jer smo dobro odradili pripreme, pohvatali smo sve zahtjeve našeg trenera. O Rijeci ne treba puno pričati, jedna su od kvalitetnijih ekipa u ligi i čeka nas teško gostovanje, ali ćemo svi uživati u toj utakmici, jer nema bolje premijere od gostovanja na Rujevici. Njima je prednost domaći teren i publika, ali imamo i mi svoje prednosti. Igrali smo prošle sezone s Rijekom u Kupu i ostali bez produžetaka u zadnjim sekundama susreta, a ta nam utakmica može biti vodilja, jer smo već tada pokazali da možemo igrati protiv prvoligaških ekipa. Bitno je je biti motiviran, skoncentriran u svakom trenutku i vjerovati da možemo - naglasio je igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Marko Stolnik.