Patrik Grđan Foto: BK Omega

Patrik Grđan iz Boksačkog kluba Omega Varaždin osvojiio Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore

BK Omega | 9.3.2020. u 09:45h | Objavljeno u Sport

U Splitu na Gripama, održano je pojedinačno prvenstvo Hrvatske u boksu za žene i mlađe seniore, nastupilo je četvero članova varaždinskog BK Omega Patrik Grđan, Tajana Koščak, Patricija Špoljarić i Valentino Florijanić.

Patrik Grđan je u kategoriji do 69 kg u tri dana boksao četiri borbe i postigao besprijekoran skor. Bez izgubljenog meča pobijedio je sve suparnike i pokazao kvalitetu kakvu imaju boksači najvišeg ranga. U prvoj borbi svladao je Bruna Cikatića (BK Pauk), od prve minute krenulo je žestoko, ali Patrik ubrzo preuzima kontrolu nad borbom i odnosi pobjedu. Drugi dan natjecanja, u drugoj borbi, Patrik je bio još efikasniji te je brzim prekidom odnio pobjedu nad Filipom Mimicom (BK Grom).

Treći dan natjecanja bio je iznimno naporan za Grđana jer su na rasporedu bile borbe za ulazak u finale. Patrik u teškoj borbi pobjeđuje Petra Pavčeca (BK Nokaut), a u finale se plasirao i drugi opasan borac Matej Hlača (BK Nokaut). U večernjem programu u finalu prvenstva države Patrik Grđan "Pako" odnosi pobjedu u prepunoj dvorani uz gromoglasno navijanje i podršku drugih boraca, prijatelja i navijača. Treba istaknuti da je boksačko povjerenstvo proglasilo Patrika Grđana najboljim tehničarom na prvenstvu a nagradu mu je uručio predsjednik saveza Bono Bošnjak ispred organizatora i boksačkog saveza.

Uz Patrika Grđana, izvrsne rezultate ostvarili su i Tajana Koščak u kategoriji do 54 kg, u prvoj borbi svladala je iznimno opasnu i čvrstu Aleksandru Vučinić iz BK "Borovo", ali je u finalu za nijansu bolja bila Hrvojka Čudina iz Zagreba, pa Koščak donosi srebro u kolekciju. Patricija Špoljarić je u kategoriji 81+kg osvojila srebrno odličje protiv Mateje Lilić (BK Salona). Valentino Florijanić zaustavljen je na startu prvenstva od iskusnog Roka Gugića (BK Infinitius).