Mario Kovačević (desno) i Juraj Maks Čelić na današnjem susretu s novinarima Foto: Dražen Novosel

Ozljede će diktirati sastav za prvenstveni susret s vodećim Dinamom

| 14.9.2017. u 12:55h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

- Igrači su u Beretincu odradili dobru utakmicu, u kojoj se nitko nije ozlijedio. U prvom smo poluvremenu promašili previše šansi, a nezadovoljan sam što je domaćin dva - tri puta došao u situaciju za postizanje pogoka, pri čemu je naš golman dobro reagirao. Do utakmice s drugom ekipom Dinama određene stvari popraviti da igra bude još bolja - komentirao je susret osmine finala županijskog Kupa u srijedu u Beretincu trener nogometaša Varaždina Mario Kovačević, a uči subotnjeg prvenstvenog ogleda s drugom momčadi Dinama.

Nakon duljeg vremena izostanka s terena zbog ozljede u srijedu je utakmicu u Beretincu odigrao igrač zadnjeg reda Maks Juraj Čelić, koji će biti u  konkurenciji za subotnji prvenstveni susret 6. kola Druge HNL s drugim sastavom Dinama.

- Maksimalno sam spreman. Utakmicu u Beretincu smo korektno odradili, a ima još nekih stvari na kojima moramo poraditi do utakmice s Dinamom, ali s optimizmom dočekujem taj susret. Imamo vrlo dobru momčad, s mladim, talentiranim igračima, u spoju s iskusnim igračima, što je odlična kombinacija - naglasio je Čelić.

Kovačević će debitirati na trenerskoj klupi pred domaćim navijačima u subotu u 15 sati, kada će na stadionu Varteksa početi nadmetanje s drugim sastavom Dinama, vodećom momčadi Druge HNL.

- Najteži mogući suparnik, u 5 kola imaju četiri pobjede i jedan neriješeni susret, imaju dobre, školovane igrače. Bit će nam teško igrati protiv njih. Gledao sam njihove utakmice i vidio da igraju dobar nogomet, plitku formaciju, a posebno su opasni kada oduzmu loptu, jer se brzo otvaraju i morat ćemo biti jako dobri da bi im mogli parirati. Imamo puno problema zbog ozljeda igrača, a do sada mi je iskustvo pokazalo da samo oni koji su najspremniji mogu pošteno odraditi utakmicu - naglasio je Kovačević.

- Ozlijeđeni su Prahić, Erić,Vuk i Jertec, a u kadru za momčad možda bi mogli biti Sačer i Golubar, koji su također među ozlijeđenima. Veseli oporavak Jagačića, Kulenovića i Čelića, a igrat će najspremniji, koju mogu iznjeti taj susret. Vjerujem u igrače koje imamo, siguran sam da će dati sve od sebe i da ćemo složiti kompaktnu momčad, koja će imati glavu i rep, da možemo igrati brzi nogomet, pogotovo prema naprijed - zaključio je Kovačević.