Ovog vikenda Varaždin domaćin 23. međunarodnog baseball turnira za mladež i kadete Foto: VV arhiva / ilustracija

Ovog vikenda Varaždin domaćin 23. međunarodnog baseball turnira za mladež i kadete

Varaždinske vijesti | 26.8.2021. u 17:00h | Objavljeno u Sport

Nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa, ovaj vikend, od 27. do 29. kolovoza, pod generalnim sponzorstvom Vindije d.d. i u organizaciji Baseball Kluba "Vindija", održat će se 23. Međunarodni baseball turnir za mladež i kadete "Vindi Iso Sport 2021", za mlađe dobne kategorije igrača, mladež-U12 i kadeti-U15.

- Varaždinski baseball klub time je potvrdio zasigurno svoju najveću organizacijsku reputaciju u Hrvatskoj, jer kao takav jedini od svih hrvatskih klubova organizira ovakve sportske manifestacije, a gdje je kroz period od dvadeset tri godine kroz Varaždin i ovaj turnir prošlo bezbroj ekipa i igrača, od najmlađih kategorija pa do seniorskog pogona iz cijele Europe - ističu iz BK Vindija.

I ove je godine broj ekipa i sudionika turnira popriličan - 8 ekipa i oko 150 igrača, trenera i roditelja iz Mađarske, Srbije i Hrvatske, koji već tradicionalno svake godine dolaze u sve većem broju, oduševljeni organizacijom ovog turnira.

Uz domaćina BK "Vindija", nastupit će još "Olimpija" Karlovac iz Hrvatske, "Erd" Ofalu iz Mađarske, te "Beograd '96" i "Novi Sad" iz Srbije.

Ukupno će kroz tri dana, od petka do nedjelje, baseball stadion "Home Of Vindija Baseball" u sklopu centra "Srednjoškolac" biti poprište šesnaest međunarodnih utakmica u obje kategorije.

Varaždinski Baseball Klub "Vindija" će, već tradicionalno, biti i dio "Špancirfesta", kao i "Vindilanda", gdje će se predstaviti klub i njegova postignuća, ali i popularizirati baseball.