Teren Bednja u Beletincu pokazuje zašto se neće igrati sutrašnji susret protiv momčadi Dinama

Ovog vikenda nastavlja se MŽNL Čakovec- Varaždin, Bednja odgodila svoj susret

| 17.3.2018. u 13:18h | Objavljeno u Sport

Ovog se vikenda utakmicama 16. kola nastavlja proljetni dio prvenstva u Međužupanijskoj npgometnoj ligi Čakovec - Varaždin. Izvjesno je da se zbog vodom natopljenog terena neće igrati sutrašnji susret u Beletincu između Bednje i Dinama, dok će na ostalim utakmicama suci zajedno s delegatima i predstavnicima momčadi odlučiti postoje li uvjeti za odigravanje utakmica.

Svi se treneri županijskih predstavnika žale da zbog snijega i leda nisu mogli odraditi pripreme prema planu, ali su svjesni da su s tim problemom bili suočeni i svi ostali sudionici Četvrte lige. Najbolji plasman u jesenskom dijelu ostvarila je momčad Bednje, koja se nalazi na četvrtom mjestu, s 29 bodova, ulazi s manjim igračkim promjenama u odnosu na jesenski dio.

- Došao nam je Karlo Marić i Ante Perkušić, a otišli su Kefelja, Jurak, Blaži i Luka Hrebak. Mišljenja sam da ćemo u nastavku prvenstva biti jači, a ambicije su nam otići što je moguće dalje u županijskom Kupu te ostvariti plasman pri vhu tablice. Na početku sezone mislio sam da ćemo biti među prvih šest sastava na tablici, ali nakon odigrane polusezone uvidio sam da nas nitko nije nadigrao i mišljenja sam da možemo biti među prve tri momčadi - istaknuo je trener Bednje Saša Paska.

Ludbreška Podravina jesenski je dio sezone završila na petom mjestu tablice s 27 bodova. Momčad su napustili vratar Gašparić, Matijašec, Belaj i Topalović, a došli su Nikola Valjak, koji je jesen iskoristio za odmor od nogometa, i Patrik Tuđan.
- Što se tiče fonda igrača mislim da ćemo biti slabiji nego ujesen, a s obzirom da nismo odigrali ni jedan susret na terenu s prirodnom travom teško mi je govoriti o našoj kvaliteti. Ambicije Podravine su uvijek biti u vrhu tablice - naglasio je trener Podravine Velimir Špikić.

Kod devetoplasiranog Novog Marofa, koji je u dosadašnjih 15 kola sakupio 19 bodova, nije bilo bitnih promjena. Klub su napustili Šinjori i Kranjec, koja u jesenskom dijelu i nisu imali veliku minutažu, a nitko nije došao.
- Imamo pet - šest kvalitetnih juniora i dogovorili smo se da ćemo radije njih priključiti prvoj momčadi nego dovoditi igrače koji možda neće biti ništa bolji od naših, a bit će trošak za klub. Bio bih zadovoljan da u proljeće osvojimo više bodova nego što smo u jesen i da zadržimo plasman među prvih osam momčadi na tablici - rekao je trener Novog Marofa Goran Vitković.

Nedeljanec proljetni dio čeka na 11. mjestu s 15 osvojenih bodova. Klub su napustili vratar Mikić, Habulan, Koren i Đurđek, a došli su vratar Marković i Pozder iz Pušćina, zatim Marković te Đunđek iz Zelengaja.
- Očekuje nas teška borba za ostanak u ligi, ali se nadam da će na kraju završiti pozitivno po nas - rekao je trener Nedeljanca Damir Maretić.

Momčad Jalžabeta, koja se nalazi na 12. mjestu s 15 bodova, pretrpjela je znatne promjene u igračkom i trenerskom kadru. Momčad se pripremala pod nadzorom trenera Maria Ružića. Jalžabet su napustili Amanović, Bogović, Marić, Pomper, Sakač, Vesenjak i Pecik, a stigli su Nikica Srpak, Brumec, Kefelja, Pavlic, Luka i Nikola Prahić, Petrovečki, Labaš te dva Brazilca Junior i Rocha.
- Očekujem borbu za ostanak u ligi i da ćemo biti uspješni u tome - bio je kratak Ružić.

Zelengaj, koji je 14. na tablici s 12 bodova, pretrpio je najveće promjene u odnosu na jesen. Klub je napustilo osam igrača, a dvojica su završila na operaciji križnih ligamenata, tako da trener Zoran Ivančić neće moći računati čak na desetoricu iz jesenskog dijela, a došla su desetorica igrača.
-Ambicije su nam ostati u ligi i osigurati ostanak što je prije moguće. Imam 13 igrača od 1997. do 2000. godišta i jako sam zadovoljan igračima koje smo angažirali, a prije svega dobio sam dva izrazito dobra golmana pri čemu za Bešenića ne treba trošiti puno riječi. Vjerujem da ćemo u proljetnom dijelu prvenstva biti bolji - rekao je Ivančić.

U redove posljednjeplasirane Plitvice, koja je u jesen osvojila 10 bodova, došao je golman Alen Đurman, momčadi su priključena i dva bivša igrača Marko Pomper i Vlatko Zgrebec, a nitko nije napustio momčad iz Gojanca.
-Ambicije su ostanak u ligi, trenirali smo maksimalno i svi su svjesni da moramo malo više zapeti da bi sačuvali status četvrtoligaša - rekao je predsjednik kluba Božo Crnković.

Parovi 16. kola: 17.3. od 15 sati: Polet (SMnM) - Novi Marof, Zelengaj - Nedelišće, Rudar - Pušćine, Sloboda(S) - Jalžabet,18.3. od 10 sati Sloga(Č) - Nedeljanec,18.3. od 15 sati: Bednja - Dinamo(D) - odgođeno, Plitvica (G) - Mladost Komet i Međimurec - Podravina.