Osijek golom Žapera u 15. minuti pobijedio Varaždin 1:0 Foto: Krešimir Đurić

Osijek golom Žapera u 15. minuti pobijedio Varaždin 1:0

| 20.9.2020. u 20:56h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice pobjeda Osijeka 1:0, golom Žapera u 15. minuti susreta,

žIgrat će se 4 minute sudačke nadoknade vremena.

U 83. minuti Osijek je zatresao mrežu, ali je Kleinheisler bio u zaleđu, tako da nije priznat pogodak.

U 81. minuti izmjena kod Varaždina umjesto Drožđeka ušao je Petković.

U 79. minuti nova izmjena kod Osijeka umjesto Jurčevića u igru je ušao Talys.

U tijeku je 77 minuta nema nogometa već jedno vrijeme jer se pomoć ukazuje dvojici igrača Osijeka.

U 74. minuti druga izmjena kod Osijeka, umjesto Jugovića na teren je ušao Kleinheisler.

Večerašnjem je susretu nazočno 1 437 gledatelja.

U 69. minuti gosti su tražili kazneni udarac nakon što je Ndockyt pogodio u ruku Stolnika prilikom udarca na gol domaćina, međutim ruke Stolnika bile su uz tijelo i sudac Bebek jasno je dao do znanja da neće pokazati na bijelu točku.

U 68. minuti prva izmjena kod Osijeka, umjesto Boćkaja u igru je ušao Ndockyt.

U 67. minuti Delić je nakon dobre akcije u kojoj se oslobodio igrača Osijeka loše pucao s dvadesetak metara i lopta je otišla daleko od gola Osijeka.

U 59. minuti dvije izmjene kod Varaždina, igru su napustili Mehdikhani i Obregon, a ušli su Delić i Benko. Varaždin bolje izgleda u nastavku susreta, ali još nije bilo pravih opasnosti za gol Ivušića.

U 53. minuti iz slobodnog udarca pokušao je Urata, lopta je išla pored živog zida, u lijevu stranu gola Osijeka gdje je bio spreman vratar Ivušić.

U 52. minuti opomenut je Vedran Jugović. Slobodan udarac za Varaždin tridesetak metara od gola Osijeka.

Počelo je drugo poluvrijeme i to s promjenom u momčadi Varaždina. U svlačionici je ostao Kolarić, a na terenu je u nastavku Ivan Posavec, koji je odmah na početku drugog poluvremena fauliran i pao na desno rame ali će biti sve u redu s njim i nastavit će susret.

Kraj prvog poluvremena, na odmor se odlazi prednošću Osijeka od 1:0, golom Mihaela Žapera u 15. minuti. Varaždin u prvih 45 minuta nije uputio udarac prema golu Osijeka, dok su gosti imali 7 udaraca od kojih su 3 bila u okviru gola. U kornerima je bilo 3:0 za goste, a i posjed lopte bio je na strani Osijeka 52:48 posto.

Opomena Majstoroviću zbog prekršaja nad Obregonom.

U prvim sekundama nadoknade Boćkaj je ubvacio loptu s desne strane u kazneni prostor gdje je pred golom bio Erceg i pucao glavom, ali je zelenika uhvatio loptu koja je išla u njegovu lijevu stranu gola.

Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade vremena.

Igra se 33. minuta, Varaždin nema sredinu terena, a samim time ni napad ne funkcionira na željeni način.

Igra se 25. minuta, vratar Osijeka do sada je bez posla.

U 15. minuti Osijek je došao u vodstvo. Kormer je bio s desne strane, loptu ubačenu u kaznni prostor vratar Zelenika je krivo procijenio te je zaplivao zrakom, nakon čega je lopta došla do druge vratnice gdje ju je dočekao Žaper i iz blizine glavom poslao u mrežu.

U 12. minuti opomena za Obregona, a zašto zna samo sudac Bebek.

U 6. minuti prva velika prilika za Osijek. Erceg je s lijeve strane izašao sam pred Zeleniku koji je obranio udarac, a odbijenu loptu Boćkaj je s desetak metara poslao iznad grede.

Varaždin je u plavim a Osijek u bijelim dresovima. Osijek je krenuo agresivno prema golu Zelenike.

Na utakmici je i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu u 19 sati i 4 minute počeo je susret 5. kola HT Prve lige između Varaždina i Osijeka. Prvi je to susret ove sezone u Varaždinu uz nazočnost gledatelja. Varaždin je utakmicu počeo u sastavu: Zelenika, Memija, Stolnik, Pellumbi, Urata, Mehdikhani, Đurasek, Kolarić, Senić, Drožđek, Obregon. Osijek je počeo u sastavu: Ivušić, Silva, Majstorović, Jugović, Erceg, Bočkaj, Mierez, Žaper, Jurčević, Škorić, Pilj. Sudac je Ivan Bebek iz Rijeke.