Općina Trnovec Bartolovečki sponzorirala svoje uspješne sportaše iznosom od 20.000 kuna

Varaždinske vijesti | 8.12.2021. u 14:20h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Općinu Trnovec Bartolovečki i načelnicu Vericu Vitković posjetilo je dvoje uspješnih sportaša s područja općine. Stefani Hrman reprezentativka je u latinoameričkim plesovima, a Nikola Kosec reprezentivac je u plivanju.

Stefani Hrman bavi se sportskim plesom već 10 godina, od čega je 4 godine plesala solo, a zadnjih 6 godina pleše u paru. Trenutno pleše za Sportski Plesni centar Zagreb by Nicholas. Dvostruka je državna prvakinja u svojoj i starijoj kategoriji, a s partnerom je osvojila državno prvenstvo u latinoamaeričkim plesovima i viceprvaci su u starijoj kategoriji.

trnovec_nagrade_Stefani_i_partner.jpg

Na međunarodnim natjecanjima Stefani je uvijek osvajala prva mjesta. Iza nje i njenog partnera dva su Svjetska prvenstva, u Jerevanu u Armeniji i u Sibiu u Rumunjskoj na kojima su ostvarili odlične rezultate, budući da zajedno plešu tek godinu dana.

- Htjela bih zahvaliti načelnici i Općinskom vijeću na sponzorstvu jer ovaj sport iziskuje uistinu velike troškove, poput haljina, profesionalne šminke i frizure. Sponzorstvo u iznosu od 20.000 kuna jako mi je puno značilo u pripremi za Svjetsko prvenstvo - istaknula je Stefani.

trnovec_nagrade_Stefani_Hrman.jpg

Član varaždinskog Plivačkog kluba Vidra iz Varaždina, Nikola Kosec, nastupio je na Europskom prvenstvu u plivanju za plivače s Down sindromom. Natjecanje se održalo u talijanskom gradu Ferrara, početkom listopada, u sklopu Trigames - Europskog prvenstva u atletici, košarci, futsalu, judu, stolnom tenisu, tenisu, sinkroniziranom plivanju i plivanju za sportaše s Down sindrom.

trnovec_nagrade_Nikola_Kosec.jpg

U Ferrari je nastupilo 400 sportaša iz 17 država. U svom drugom EU prvenstvu plivao je 50 m leđno, 50 m slobodno, 100 m leđno, 50 m delfin i 50 m prsno te je došao do dva finala - na 50 m i 100 m leđno, zauzeo je sedmo i osmo mjesto. Kao mlađi senior osvojio je broncu na 50 m leđno te četvrto mjesto na 100 m leđno. Općina Trnovec Bartolovečki ovog je uspješnog sportaša sponzorirala sa 20.000 kuna.

trnovec_nagrade_Nikola_Kosec1.jpg

- Želim od srca zahvaliti ovim predivnim mladim ljudima na posjeti, ali i uistinu hvale vrijednoj ljubavi i energiji koju daju u bavljenje sportom. Naravno, njihovim roditeljima koji su im u tome najveća podrška treba odati posebno priznanje. Općina će se uvijek truditi, koliko god je moguće, poticati ovakve mlade ljude da ustraju u svojim zacrtanim ciljevima, a veliko im hvala što na ovaj način promoviraju našu općinu Trnovec Bartolovečki - rekla je Verica Vitković.

trnovec_nagrade_sportasi.jpg