Oliver Zelenika uoči Istre 1961: Nadam se da ćemo se iskupiti za ovo što se dogodilo u nedjelju Foto: Dražen Novosel

Oliver Zelenika uoči Istre 1961: Nadam se da ćemo se iskupiti za ovo što se dogodilo u nedjelju

| 20.7.2022. u 11:05h | Objavljeno u Sport

Nakon poraza na domaćem terenu od Slaven Belupa u 1. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige, momćad Varaždina u petak očekuje gostovanje u Puli i susret s domaćom Istrom 1961 u sklopu 2. prvenstvenog kola.

Prvo ime prve utakmice u varaždinskoj momčadi bio je golman Oliver Zelenika, koji je prošle sezone bio drugi golman, a sada, kada je dobio priliku, u susretu protiv Slaven Belupa obranio je pet zicera i sačuvao svoj sastav od težeg poraza.

- Trener je taj da odluči tko će igrati, na meni je da radim i sigurno ne bih dočekao ni ovu priliku da svojim radom nisam skrenuo pozornost na sebe. Žao mi je da u nadmetanju sa Slaven Belupom nismo prezentirali igru s priprema. Ispunili smo jako malo od onog što smo se dogovorili pred susret i žao mi je što smo se tako prezentirali pred našom publikom, koja je došla u velikom broju - rekao je uvodno golman varaždinske momčadi Oliver Zelenika.

- Bez obzira na sve pohvale koje su mi upućene za ono što sam pokazao u ogledu sa Slaven Belupom moram biti iskren i reći da kod primljenog pogotka veći dio krivice snosim ja, pokušat ću da se to ne ponavlja, da se takve stvari više ne događaju a da se što više istaknu pozitivne stvari. Zaboravili smo taj susret, kojeg smo jučer s trenerom analizirali i vidjeli smo da nismo imali nekih pretjeranih problema s gostima i da nas ničim nisu iznenadili već da smo sabi sebe iznenadili nespremnošću u duelima i nedostatkom čvrstine, a na ovoj razini to nam se neće praštati ni u jednoj utakmici - naglasio je Zelenika.

Uvjeren je da Varaždin može više i bolje nego što je prezentirao na otvaranju sezone.

- Pokazalo je to pet pripremnih utakmica, kao i susreti u drugoj ligi jer ne treba podcjenjivati suparnike poput Rudeša,Intera, a u drugom smo dijelu sezone pokazali da na tu čvrstinu tek dolazi naša kvaliteta - istaknuo je Zelenika.

Ogled u Puli bit će nadmetanje dviju momčadi koje su pretrpjele domaće poraze na startu novog prvenstva.

- Gledali smo njihovu utakmicu s Hajdukom i mogu reći da pokušavaju igrati iz zadnje linije, što je danas postao standard. Moramo biti svjesni da u utakmicama protiv nominalno četiri slabije momčadi moramo igrati da bi osvojili bodove jer jedino igrom možemo biti konkurentni. Nadam se da ćemo se iskupiti za ovo što se dogodilo u nedjelju - rekao je Zelenika.

U odnosu na prošlu sezonu u Istri 1961 više nema Belje, koji je preselio u Osijek, ali pulska momčad i dalje ima kvalitetne igrače.

- Apostrofirao bih Miškovića jer ga poznajem od prije, ali mislim da je njihova najjača snaga ekipni dio jer napadaju i brane se s velikim brojem igrača. Nemaju za sada istaknuto ime, ali moramo biti spremni na sve. I Slaven Belupo bez Krstanovića u momčadi nema neko izrazito ime pa su nas nadtrčali, nadigrali i na kraju krajeva i osvojili više duela i napravili više prekršaja. Na svim pozicijama moramo biti spremni,biti kvalitetni, čvršći i osvajati duele jedan na jedan na svakom dijelu terena - zaključio je Zelenika.