Ofenzivni vezni igrač vraća se u Varteks Foto: NK Varteks

Ofenzivni vezni igrač vraća se u Varteks

Varaždinske vijesti | 4.7.2024. u 14:29h | Objavljeno u Sport

Zagorci i Varteks vole se javno, a u redove Varteksa stiže još jedan povratnik iz Zagorja. Prvo pojačanje za ovaj prelazni rok bit će Dino Kovačec, svestrani vezni igrač, koji može igrati na svim pozicijama u veznom redu, ali i kao polušpica, objavio je portal NK Varteks.

Kovačec je u Varteksu igrao u jesenskoj polusezoni 2022. godine, i ostavio sjajan dojam, već tada je bilo vidljivo da je odličan igrač te je u kratkom roku osvojio srca navijača i struke.

Zadovoljio je i karakterno, a ostao je i odličnim odnosima sa svima u klubu te dolazio i na utakmice, kada god je mogao.

- Cijelo vrijeme sam bio u kontaktu, čuo se s dečkima, stoga je povratak bio logičan. Znam dečke, poznam ekipu, a kostur ekipe je praktički ostao isti. Prvi puta kada sam dolazio, sam rekao da dolazim kratko, da čekam ponude za van, a oni su to prihvatili, bilo je sve fer i korektno, a tada i obećao da ću se vratiti. Pa eto me, stavljam se na raspolaganje treneru Beseku za početak priprema i jedva čekam da počnemo– ističe Dino Kovačec.

Ovaj 30-godišnjak je veznjak, koji je igrao sve pozicije u veznom redu, ali najviše voli igrati kao ofenzivni vezni igrač.

Prošao je omladinske škole Zagorca i Dinama, igrao potom i u Radniku Sesvete te u Dubravi, a potom u Dinamovu omladinsku školu.

Najduže se zadržao u Austriji, gdje je u Rapidu i Tirolu igrao čak i njihovu Bundesligu, ali i u drugoj i trećoj austrijskoj ligi.

Posljednjih godinu i pol dana igrao u Austrijskoj trećoj ligi, u Allerheiligenu, a sada se vraća u Varteks, gdje ima još puno toga za pokazati.