Novoizabrano čelništvo Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije

Održana redovna godišnja izborna skupština Udruge kineziologa

| 9.5.2019. u 13:45h | Objavljeno u Sport

Dubravko Banek ponovo je izabran za predsjednika Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije u sljedećem četverogodišnjem mandatu. Potpredsjednikom je imenovan Patrik Koščak, a za tajnicu je izabrana Anica Sitar.

 Iza Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije još je jedna vrlo aktivna godina, koju je obilježio nastavak organizacije stručnih skupova za varaždinske kineziologe. Početkom prošle organiziran je stručni skup iz skijanja, a mjesto održavanja bili su Krvavec i Vogel u Sloveniji.

Sudjelovalo je 35 kineziologa iz četiri županije. Krajem rujna 16 kineziologa sudjelovalo je na stručnom skupu iz jedrenja, 200 milja od Skradina do Vis i Brača te povratka u Skradin. Sa stručnim skupovima je nastavljeno i u ovoj godini, a odredište za skijaše bio je Katschberg u Austriji.

Osim stručnih skupova, varaždinski kineziolozi bili su aktivni i u drugim projektima. Branimir Štimec iz OŠ Vinica i Nikola Sedlar iz VII.OŠ Varaždin pripremili su projekt „Želim voziti bicikl“ za koji su dobili financijsku potporu u sklopu natječaja Hrvatskog kineziološkog saveza.

Suradnici na projektima Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina „Zimski sportski višeboj” i „Ljetni sportski višeboj“, uz koordinatoricu Anicu Sitar, bili su Tomislav Jelenski, Emerik Večerić, Tomislav Biškup i Marko Žganec. Udruga je organizirala i druženje kineziologa na teniskim terenima TK „Varaždin 1181“.

Za svoj su rad varaždinski kineziolozi nagrađivani i na nacionalnoj i na lokalnoj razini. Na Skupštini Hrvatskog kineziološkog saveza priznanje je dobio Zenil Vugrinec, dok je godišnju nagradu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina za pedagoga godine primio Dejan Mašić.