Održana godišnja skupština varaždinskog Nogometnog kluba Sloboda

| 28.12.2023. u 09:48h | Objavljeno u Sport

Održana je redovna godišnja Skupština NK Sloboda iz Varaždina. Sjednici su prisustvovali članovi i Uprava kluba na čelu s predsjednikom kluba, Ervin Jerganom.

Na Skupštini se raspravljalo o rezultatima i aktivnostima u 2023. godini, planovima za sljedeću godinu, o nadolazećim natjecanjima i ciljevima, obnovi infrastrukture, a predstavljeno je i financijsko izvješće za 2023. godinu.

Što se tiče rezultata i aktivnosti u 2023.godini, predsjednik Jergan je naglasio kako je riječ o izuzetno uspješnoj godini unatoč tome što na početku ili polovici godine to nije tako izgledalo.

Naime, seniorska momčad je ispala iz 1.ŽNL dok je Škola nogometa bila u prelaznoj ali ciljanoj fazi uz rezultatsku stagnaciju. No, pokazalo se da su se neki potezi isplatili, a to dokazuju jesenski rezultati kluba na svim razinama.

- Posložili i ustabilili smo trenersku križaljku po svim kategorijama te sada imamo ukupno 10 trenera u 7 kategorija te trenera za rad s golmanima. Posebna novost od ljeta je uključenje u rad kondicijskog trenera u Školi nogometa, čiji cilj je bio podići nivo rada s djecom na polju koordinacije pokreta, ciljanog rada cijelog tijela u službi ispravnog trčanja i podizanja kvalitete svakog djeteta. Da je klub, a posebno Škola nogometa, na uspješnom putu govori podatak da od sedam kategorija koje se natječu, dvije se nalaze na 1. mjestu, a dvije na 2. mjestu na kraju jesenskog dijela prvenstva – rekao je predsjednik kluba Ervin Jergan

Osim plasmana veseli porast upisane djece pa tako klub trenutno ima nešto više od 200 igrača u Školi nogometa, a toliko djece klub nikad nije imao. Među svom djecom vrijedi spomenuti i jednu djevojčicu nakon dugo godina, kao i dva igrača iz Ukrajine.

- Ono što također veseli je seniorska ekipa koja se bori za naslov prvaka u 2.ŽNL. Na kraju jesenskog djela prvenstva, seniori se nalaze na 4.mjestu s bodom zaostatka za vodećim klubom. Ono što posebno veseli je odlična atmosfera u ekipi te podatak da imamo najmlađu seniorsku ekipu u 1.i 2.ŽNL s uvjerljivo najviše postignutih golova uz gol razliku +31. Imamo i trenutno najboljeg strijelca lige, Leona Podnara. Naglasak je stavljen na „domaće dečke“ koji su se vratili u klub, a struka pomalo seniorskoj ekipi priključuje talentirane kadete i juniore kako bi osjetili intenzitet seniorskog nogometa. Glavni trener Slavko Stipanović krenut će u zimske pripreme krajem siječnja 2024.godine – naglasio je sportski direktor kluba Željko Lilovac

Planovi i želje za 2024. godinu potvrda su dosadašnjih rezultata, poboljšanje trenažne infrastrukture na stadionu Sloboda te nastavak rasta i kvalitete rada na svim razinama.

Ciljevi su osvajanje 1.mjesta u seniorskoj konkurenciji te u konkurenciji kadeta (U-17), mlađih pionira (U-13) i pretpočetnika (U-9). To bi bio veliki vjetar u leđa u radu kluba i podizanju kvalitete.

Ujedno se nastavlja rad na prepoznatljivost sada već tradicionalnog ljetnog turnira ŠPANCIR KUP koji se održava na stadionu Sloboda svakog kolovoza, paralelno s održavanjem Špancirfesta.

- Rast kluba odnosno povećanje članova ukazuje na potrebu za izgradnjom pomoćnog terena s umjetnom travom manjih dimenzija s rasvjetom oko terena. Trenutni broj djece te seniorska ekipa ima velikih problema s održavanjem i organizacijom treninga s obzirom na stanje i veličinu pomoćnog terena koji je sve samo ne nogometni. Škola nogometa NK Sloboda Varaždin, pod vodstvom Saše Pokosa, nimalo ne zaostaje s ostalim renomiranim školama u Županiji te zasigurno zaslužuje umjetni teren s rasvjetom. Svjedoci smo da naši sportski kolege iz NK Novi Marof, NK Podravina ili NK Ivanec imaju ili će imati umjetne terene tako da apeliramo na pomoć od strane Grada Varaždina i HNS-a, a sve u cilju dobivanja onoga što klubu treba. Na kraju krajeva, umjetan teren i rasvjeta više ne predstavlja luksuz već nasušnu potrebu u funkcioniranju svakog kluba, a pogotovo onog koji ima organiziranu Školu nogometa - napomenuo je Jergan.

Klub u 2024.godini planira napraviti marketinški pomak s ciljem brendiranja kluba i njegovih aktivnosti, a posebno je prisutna želja da klubu u ostvarenju sportskih ciljeva pomognu navijači i simpatizeri sa svojom prisutnošću na utakmicama ali i djelovanju kluba.

2. NL Mladeži – Središte Sjever
Juniori U-19 – 6. mjesto
Kadeti U-17 – 2. mjesto (utakmica manje)
Pioniri U-15 – 4. mjesto
Ml. Pioniri U-13 – 1. mjesto
Početnici U-11 – 5. mjesto

HNS Središte Sjever
Pretpočetnici U-9 – 1. mjesto

ŽLP Varaždin
Pretpočetnici U-9 – 2. mjesto