U konkurenciji kanu jednosjed mlađi kadeti prvo mjesto osvojio je Nikola Mavrić

Održan 10. Varaždinski kajak kanu maraton

| 2.10.2016. u 12:50h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Jučer je u organizaciji  Kajak kanu kluba Varteks, održan 10. Varaždinski kajak kanu maraton, na kojem su nastupile posade iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.  Kategorije juniora, seniora, veterana i turističkih čamaca nastupile su  na stazi dužine 10 kilometara s početkom na starom koritu rijeke Drave kod mjesta Svibovec i ciljem kod kolnog mosta na rijeci Dravi kod Varaždina.

Prva mjesta od Varaždinaca osvojili su u konkurenciji kanua jednosjeda kod juniorka Katja Bengeri, u kajaku jednosjedu među juniorkama Maja Štimac, kod kanua jednosjeda kod seniora Emil Milihram, u kajaku jednosjedu kod seniora Aleksandar Brkušanin, u kanu dvosjedu kod seniora David Rožmarić i Helena Strniščak, u turističkom kajaku Jurica Bengeri.

U kajaku jednosjedu veterani Ivić Michel osvojio je drugo mjesto. Posebno brojni bili su članovi Varteksa u turističkim kanu dvosjedima. Prvo je mjesto osvojila posada Damian KukecDavorin Šestanj, drugo mjesto osvojili su Darko Tomašek i Igor Krajcar, dok su treće mjesto osvojili Miroslav Hutinski i Željko Horvat.

U mješovitim parovima u turističkom kanu dvosjedu posada  u sastavu Karmen Levanić i Renato Dvoržak osvojio je prvo mjesto.Kadeti su se natjecali na stazi dužine 1,5 kilometar sa startom na starom koritu rijeke Drave.

U kategoriji kanu jednosjed kadeti početnici prvo mjesto osvojio je David Šestak, u konkurenciji kanu jednosjed mlađi kadeti prvo mjesto osvojio je Nikola Mavrić , a u kankurenciji kanu jednosjed kadeti prvo mjesto osvojio je Roko Bengeri.