Odlični nastupi SpinBoxa u Opatiji i Križevcima, slijedi Svjetsko prvenstvo u Poreču

| 25.4.2022. u 09:34h | Objavljeno u Sport

Plesači Plesnog studija SpinBox iz Novog Marofa ove su subote sudjelovali na natjecanju Križevci Dance Cup gdje su u kategoriji MTV dance grupe mini i MTV dance formation baby osvojili prvo mjesto, drugo mjesto u kategoriji open group children i open formation junior te četvrto mjesto u kategoriji open fomration children. Njihova grupa SHOW u kategoriji Juniori bila je odabrana kao peta najbolja koreografija od svih 40 juniorskih koreografija natjecanja.

Kraljem ožujka sudjelovali su i na jednom od najprestižnijih natjecanja u Hrvatskoj – DanceStar u Opatiji koji je ujedno i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Poreču u svibnju ove godine. Na tom su natjecanju s obje grupe s kojima su se predstavili osvojili prva mjesta i to u kategoriji MTV group children i MTV formation Juniori. Obje grupe su se plasirale na Svjetsko prvenstvo time da je grupa Show – djeca u dobi od 11 do 16 g. prošla kvalifikacije u A razinu – napredni plesači.

- Činjenica je da se mi plesom bavimo samo amaterski, te kad vas na jednom tako velikom natjecanju suci smjeste u A kategoriju, kao napredne plesače, onda je to ogromna čast te veliki uspjeh - ističe voditeljica i osnivačica plesnog studija SpinBox Karmen Maršić Ferenčina.

Krajem svibnja na pet dana grupa Show odlazi u Poreč na Svjetsko prvenstvo gdje će se boriti za mjesto za najvećim profesionalnim plesačima svijeta.

- Prednost svjetskog prvenstva u Poreču je i ta da će naši plesači pohađati radionice i edukacije s velikom svjetskom plesnom elitom. Proširiti prijateljstva i stati uz bok s najboljim naprednim i profesionalnim plesačima je ogroman uspjeh i velika prilika bez obzira na ishod samog natjecanja - ističe Karmen.

4.6.2022. s početkom u 18,00 sati u Kulturnom centru Ivan Rabuzin nakon tri godine, obzirom na Covid, ponovno organiziraju svoju godišnju plesnu produkciju gdje će pokazati svoja postignuća i svoj rad u zadnjih godinu dana.

- Prije mjesec dana ponovno su nam se okupile i mame u našem Mama´s showu koje će biti pravo iznenađenje same produkcije, a ujedno i naši plesači su u ove tri godine strašno puno napredovali i daleko dogurali. Unatoč treninzima na otvorenom, preko zoom-a i sl., imaju mnogo toga dobroga za pokazati. Stoga pozivam sve da ih dođu vidjeti, da se zabave s nama i uživaju u showu koji smo im pripremili - ističe Karmen Maršić Ferenčina.

Galerija slika