Članovi Hrvačkog kluba Ludbreg u Koprivnici su bili 13. u konkurenciji 27 klubova

Odličan nastup ludbreških hrvača na "Zlatnom pijetlu" u Koprivnici

| 7.3.2017. u 10:30h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na 14. međunarodnom turniru "Zlatni pijetao" u Koprivnici nastupilo je 315 dječaka i djevojčica iz 27 klubova, 6 država; Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Češke, Slovačke i Bosne i Hercegovine. Hrvački klub Ludbreg predstavljalo je 11 hrvača uz vodstvo trenera-predsjednika Ninu Dulikravića i trenera Darka Frankola, a osvojeno je pet medalja, od  cčega čak 3 zlatne i dvije brončane.U ukupnom poretku ludbreški su hrvači zauzeli 13. mjesto od 27 klubova.

Iznenadio je Borna Rajh koji je nakon tri nevjerojatno suverene pobjede, u uzbudljivom finalnom meču pri samom kraju gubio sa 8:11, ali je 6 sekundi prije kraja uspio baciti suparnika za 4 boda i na kraju pobijediti s 12:11.Do zlatih su medalja došli i Rene Dulikravić s 5 glatkih pobjeda te Florijan Varović.   

Brončano odličje osvojio je kroz dvije pobjede u repesažu Leo Petrić koji je izgubio samo jedan meč od kasnijeg pobjednika turnira. U odučujućoj borbi za medalju pobjedio je tušem.  Ista situacija bila je i kod Igora Vrdoljaka koji je osvojio broncu, iako je nastupio još nedovoljno oporavljen od prehlade.

Odličan turnir odradio je Elvis Oršuš koji je nakon pobjede u prvom meču, odhrvao još dvije dobre borbe , ali su suparnici bili malo bolji. Leonardo Vručina se jako dobro nosio u meču protiv klupskog kolege Igora, no pri kraju prve runde Igorovo veće iskustvo je došlo do izražaja. Patrik Balija je također ostvario jednu vrijednu i veliku pobjedu, a kasnije je tijesno izgubio od kasnijeg brončanog hrvača.

Bruno Bendelja je imao vodstvo od 10:6 pri samom kraju, no pad koncentracije i nesmotrenost koštali su ga pobjede, ali veseli način na koji je hrvao i pokazao potencijal. Neo Jagić Varga je već jednom nogom bio u sljedećem kolu jer je odio 7:0, no malo opuštanja i protivnik stiže malo pomalo prednost, a malo je falilo i kondicije našem solidnom Neu da zadrži vodstvo do kraja.

Prvi put na turniru je nastupio osmogodišnjak David Sovar koji se uhvatio u koštac sa starijim i iskusnijim kolegama te hrabro hrvao, no ovoga puta nije uspio ostvariti pobjedu.