Patrik Koščak (desno) i Denis Mladenović Foto: Dražen Novosel

Od srijede, 4. travnja, kreće sportsko-rekreacijski program „Zdrav pokret!“

| 29.3.2018. u 20:41h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina od srijede, 4. travnja, kreće sa sportsko-rekreacijskim programom „Zdrav pokret!“, kojeg su danas predstavili glavni tajnik, Patrik Koščak i stručni suradnik Zajednice, Denis Mladenović.

„Zdrav pokret!“ osmišljen je da potakne građanstvo na bavljenje tjelesnom aktivnošću u svrhu poboljšanja kvalitete života provođenjem rekreacijskih treninga i savjetovanjem o zdravom načinu života. Program je u potpunosti besplatan za građane.
- Program je namijenjen svim građanima željnim poboljšanja kvalitete života kroz umjeren i prilagođen trening. Svi su dobrodošli, od školaraca, studenata, sredovječne populacije, do umirovljenika. Program će voditi kineziolozi iz Udruge kineziologa Grada Varaždina i Varaždinske županije na vanjskim terenima Sportskog centra „Sloboda“.U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika bit će preseljen u sportsku dvoranu u Graberju - rekao je Mladenović, a Koščak je naglasio da se ovim jednostavnim programom građanima koji već sami vježbaju na Sportskom centru „Sloboda“ želi dati stručno vodstvo.

- Vodit će ih ljudi koji će im znati preporučiti na koji način vježbati. Svi su pozvani, a još jednom ponavljamo da je sudjelovanje besplatno. Potrebna je samo dobra volja - dodao je Koščak.

Program „Zdrav pokret!“ počinje u srijedu, 4. travnja, u 19 sati, a odvijat će se svake srijede do kraja lipnja te ponovo od rujna do kraja studenog. Na trening je potrebno doći u sportskoj odjeći i obući, ponijeti ručnik, bočicu vode i pregršt dobre, sportske volje. Ukoliko se pokaže interes, postoji mogućnost za intenziviranje treninga i termina održavanja.

Iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina najavljuju i druge projekte koji su trenutno u fazi pripreme, među njima prijavljenog programa poticanja djece i mladih na bavljenje sportskom rekreacijom, za koji se uskoro očekuje odgovor, zatim organizacije besplatnog kamp za djecu na Aquacityju, kao i uključivanje Zajednice u provedbu programa u sklopu projekta „Varaždin – grad prijatelj djece“ te povezivanje s drugim varaždinskim udrugama na realizaciji projekata i programa.