Na cestama Varaždinske županije tijekom vikenda u tri nesreće ozlijeđene četiri osobe Foto: VV arhiva / ilustracija

Na cestama Varaždinske županije tijekom vikenda u tri nesreće ozlijeđene četiri osobe

Varaždinske vijesti | 30.9.2019. u 16:44h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća i to sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U subotu 28. rujna u 22.30 sati u Varaždinskoj ulici u Cargovcu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

- Muškarac starosti 51 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Vidovca u smjeru Varaždina. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.35 g/kg. Uslijed nedržanja vozila sredinom svoje desne obilježene trake, vozilom je prešao na lijevu stranu i prednjim djelom udario u osobno vozilo koje je iz suprotnog smjera upravljala žena starosti 47 godina. Vozačica je zadobila ozljede, te joj je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane - izvijestili su iz varaždinske policije.

Jučer, 29. rujna, oko 11.20 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

- Žena starosti 49 godina upravljala je osobnim vozilom, tako što se uključivala vozilom u promet s parkirališta jednog trgovačkog centra na glavnu cestu, a da prethodno nije propustila bicikl kojim je nepropisno po južnoj biciklističkoj traci Koprivničke ulice upravljao 47-godišnjak, a koji se kretao iz smjera Ulice Ruđera Boškovića u smjeru trgovačkog centra. Uslijed udara vozila u bicikl, vozač bicikla je pao na kolnik i zadobio ozljede. Medicinska pomoć pružena mu je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane - priopćila je policija.

Dvije su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći koja se jučer oko 16.50 sati dogodila van naseljenog mjesta, kod Presečna.

- Neregistriranim motociklom je državnom cestom D-3 iz smjera Novog Marofa u smjeru Presečna upravljao 41-godišnjak. Zbog neprilagođene brzine i ulaskom u desni oštri zavoj izgubio je nadzor nad upravljačem i prešao je na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je lijevim djelom svog motocikla udario u lijevi bočni dio drugog motocikla, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 25-godišnjak. Uslijed udara, oba vozača su pala na kolnik i zadobili ozljede. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane - izvijestila je policija.

Označeno u