Novomarofčanin Blaženko Lacković imao je iznimno bogatu karijeru

Od igračke karijere oprostila se haubica iz Novog Marofa - Lac hvala ti!

| 28.5.2020. u 12:11h | Objavljeno u Sport

- Nakon dugih 23 godina karijere, ponosan mogu zaključiti jedno poglavlje i započeti drugo - napisala je na Instagramu haubica iz Novog Marofa Blaženko Lacković, koji se odlučio igrački umiroviti, a sportsku karijeru će nastaviti kao pomoćni trener u Hamburgu.

Blaženko Lacković (40) bio je posljednji aktivni igrač iz generacije koja je 2003. godine, pod vodstvom izbornika Line Červara osvojila svjetsko zlato u Portugalu. U dresu hrvatske reprezentacije, za koju je postigao 571 gol,bio je i pobjednik Olimpijskih igara 2004. godine u Ateni,a osvojio je i po dva svjetska i europska srebra te po jednu olimpijsku, svjetsku i europsku brončanu medalju.

- Uživao sam u svakom provedenom trenutku na terenu! Naučio da samo trudom, radom i odricanjem mogu biti svakim danom bolji! Posebno sam ponosan na vrijeme provedeno u reprezentaciji, za koju sam uvijek igrao sa srcem! - napisao je Lac.

- Najveća hvala mojoj supruzi Nikolini koja je moja najveća podrška i oslonac! Isto tako zahvaljujem mojoj djeci koji su moja velika motivacija! RK Novi Marof, RK Varteks Varaždin, RK Zagreb, RK Metković, SG Flensburg Handewitt, HSV Hamburg, Vardar Skoplje, THW Kiel i na kraju svom Hamburgu, zahvaljujem sto su bili predivni dio mog putovanja. Hvala mojim suigračima-prijateljima, trenerima, navijačima, fizioterapeutima, doktorima i zaposlenicima klubova. Nimalo tužan, naprotiv, pun samopouzdanja preuzimam novu ulogu pomoćnog trenera u Hamburgu! Veselim se kao i uvijek novim izazovima! - poručio je Lacković.

Na njegovu objavu o završetku igračke karijere reagirali su i na Instagramu Hrvatskog rukometnog saveza,

 - Čovjek koji je bio i ostao posebna, briljantna figura. Uvijek veseo, karizmatičan, njegov zarazan osmijeh dočekivao je svakoga, a pozitivna energija se neumorno širila. Naš Blaženko Lacković bio je i ostao sinonim lakoće postizanja pogodaka, asistencija i nesebičnosti, dobra duša i nevjerojatan karakter. Danas, nakon 23 godine iznimno bogate karijere, odlučio je objesiti tenisice o' klin. Uz jedno veliko hvala i sretno u trenerskim vodama, nadamo se da ćemo fantastičnu haubicu iz Novog Marofa u budućnosti ponovno gledati u domovini, piše na Instagramu HRS-a.