ilustracija

Obustava rukometnih natjecanja do izmjena Zakona o športu

| 15.4.2020. u 17:57h | Objavljeno u Sport

Na službenim stranicama Hrvatskog rukometnog saveza danas je objavljeno otvoreno pismo predsjednika HRS-a Tomislava Grahovca koje prenosimo u cijelosti:

Hrvatski rukometni savez primio je obavijest Središnjeg državnog ureda za šport da će se u petak 17. travnja, prlikom zasjedanja Hrvatskog sabora odlučivati o mjerama za zaštitu sporta kao i izmjenama Zakona o športu, a koje su prihvaćene ne sjednici hrvatske Vlade prošli tjedan

Istovremeno smo u kontaktinma s Europskom rukometnom federacijom te čekamo njihovu odluku o statusu Euro liga koje su pod njihovom ingerencijom za iduću sezonu. Budući da smo naša natjecanja zadnjoni odlukom obustavili do 15. travnja, a u narednih par dana bi trebali dobiti odgovor EHF a eostatusu Europskih liga za novu sezonu te bi se trebala usvojiti izmjena Zakona o sportu kao i predloženie mjere za pomoć sportu, pa u namjeri da odluka bude sukladna zakonu, preponikama i donesenim nijerama te ostalim pozitivnim propisima to će naša odluka to će naša odluka uslijediti u narednom tjednu po primitku upute EHF-a i odluke Hrvatskog sabora.

Sukladno navedenom do tog trenutka i donošenja nove i  nadalje se sva natjecanja smatrju obustavljenima, navodi se u otvorenom pismu predsjednika HRS-a Tomislava Grahovca.