Obilježeno 10 godina Univerzalne sportske škole u osnovnim školama Varaždinske županije

| 21.12.2016. u 08:03h | Objavljeno u Sport

Povodom 10. obljetnice provođenja programa Univerzalne sportske škole u osnovnim školama Varaždinske županije, Školski sportski savez Varaždinske županije pripremio je iznenađenje za polaznike programa.

Organiziran je Dan Univerzalne sportske škole Varaždinske županije, pod pokroviteljstvom Varaždinske županije, sportska manifestacija nenatjecateljskog karaktera, a sudionici su bili predstavnici odjeljenja osnovnih škola Varaždinske županije kojih je u ovoj školskoj godini čak 29 i u program je uključeno 750 djece s područja Varaždinske županije.

Događaj je organiziran  i osmišljen s ciljem promocije programa Univerzalne sportske škole, poticanja tjelesne aktivnosti učenika te bavljenja sportom.

Značajno je podsjetiti kako je program Univerzalne sportske škole namijenjen za djecu od 1.do 4. razreda osnovnih škola, vođen je od strane kvalificiranog stručnjaka, provodi se u dvorani škole koju djeca pohađaju i potpuno je besplatan za djecu.

- Sredstva za provođenje programa osiguravamo suradnjom s Hrvatskim školskim sportskim savezom i uz podršku Varaždinske županije. Iznimno smo zadovoljni razvojem situacije jer smo uspjeli kroz godine provođenja programa od početna tri odjejenja osigurati sredstva za sadašnjih 29 odjeljenja i omogućiti velikom broju djece da se besplatno bave sportom u školi koju pohađaju uz stručno vodstvo kvalificirane osobe. Program je kvalitetan sadržajno, organizacijski i provedbeno, kao takav je prepoznat od svih dionika i ostale zainteresirane javnosti i očekivano imamo pozitivne rezultate - istaknula je glavna tajnica Saveza Ivana Putarek.

Sudionici su bili polaznici programa Univerzalne sportske škole iz Varaždinske županije i njihovi voditelji. Svaka škola uključena u provođenje programa sudjelovala je s 10 učenika i voditeljem.

- Svaki učenik dobio je majicu, medalju i sendvič. Uistinu je bilo lijepo vidjeti kako se dvjestotinjak djece igra, zabavlja i vježba prolazeći kroz postavljene zadatke na jedanaest radnih mjesta. Najveća atrakcija je bio tobogan na napuhavanje i na tom mjestu je vrijeme svima prebrzo prošlo. Na svim radnim mjestima zadatke su pokazivale volonterke i volonteri. Uvježbavanje plesne koreografije pod vodstvom profesorice Verice Ozmec i plesača iz Udruge Eli bio je poseban zadatak na jednom od radnih mjesta. Naučenu koreografiju su na kraju svi zajedno otplesali i pri tome uistinu uživali. Na ostalim radnim mjestima, zadatke su pokazivale učenice i učiteljice iz Osnovne škole Klenovnik. U savezu planiramo da ovakav događaj postane dio tradicije, a osmjesi i zadovoljstvo na licima djece najbolja su motivacija da upravo tako i bude - rekla je predsjednica Saveza Josipa Polančec Štimec.