Obilježen Dan sportske rekreacije u Hrvatskoj

| 8.2.2016. u 08:56h | Objavljeno u Sport

Društvo za športsku rekreaciju Salinovec priključilo se akciji Hrvatskog saveza športske rekreacije „ sport za sve „ u obilježavanju Dana sportske rekreacije u Hrvatskoj,  turnirima u kartanju bele i stolnom tenisu.

Turnir u kartanju bele održan je u staroj školi u Salinovcu. Sudjelovalo je 13 parova. Treće su mjesto osvojili Josip Lončar i Tomo Matučec iz DŠR Salinovec, drugi su bili Stjepan Sekelj i Dario Krog  iz UŠR Stažnjevec a pobjednici turnira su bili Nedeljko Lončar i Tomica Matučec iz DŠR Salinovec.
Društvo za športsku rekreaciju Salinovec organiziralo je drugi po redu zatvoreni stolnoteniski turnir pod nazivom "5 strana svijeta", turnir za amatere. Turnir obuhvaća mjesta koja gravitiraju Salinovcu. Sudjelovalo je 32 natjecatelja. Pobjednik turnira bio je Krunoslav Hruškar iz UŠR Stažnjevec, drugo mjesto osvojio je Eduard Colarić, treći je bio Krunoslav Tepeš oba iz DŠR Salinovec, dok je četvrti bio Tomislav Marjanović iz USR „ sport za sve „ Ivanečka Željeznica. U utješnom turniru najuspješniji je bio Dražen Miklošić iz DŠR Salinovec. Ukupno je odigrano 64 susreta, a turnir je trajao 4 sata. Uspjeh turnira može se zahvaliti dobroj suradnji DŠR Salinovec sa osnovnom odnosno područnom školom te radu učitelja Kraša koji vodi školsku stolnotenisku sekciju. Nagrade za prva tri mjesta su bili pehari a ostali sudionici su dobili diplome.

Održan je i 5. Otvoreni stolnoteniski turnir u dvorani nove škole u Salinovcu. Nastupilo je 22 natjecatelja iz različitih mjesta razvrstanih u četri skupine, iz svake skupine su se dva prvoplasirana plasirali u glavni turnir, dok su se treći i četvrti plasirali u utješni turnir. Odigrano je ukupno 66 mečeva. Pobjednik turnira je Mladen Vidović iz Mihovljana kraj Čakovca inače salinovečki zet i član DŠR Salinovec, drugo mjesto osvojio je Dragutin Posenjak iz DŠR Žarovnica, treće mjesto osvojio je Stjepan Dubovečak iz USR Lepoglava, a pobjednik utješnog turnira je Krunoslav Pečevski iz DŠR Lančić-Knapić. Nagrade za prva tri mjesta su bili pehari a ostali sudionici su dobili diplome.