Martin Vugrinec jedini je hrvatski predstavnik u ovogodišnjem IDM-u

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec sjajan 7. u prvoj utrci ovogodišnjeg IDM-a

| 29.4.2018. u 12:31h | Objavljeno u Sport

U današnjoj prvoj vožni na stazi u njemačkom Oscherslebenu, u sklopu ovogodišnjeg Međunarodnog njemačkog prvenstva u motociklizmu (IDM), novomarofčanin Martin Vugrinec je na svom Kawasakiju ZX-6R u kategoriji Supersport 600 zauzeo 7. mjesto, a pobijedio je njemački motociklist Max Enderlein na Yamahi.

Vugrincu je ovo prva sezona da nastupa u Međunarodnom njemačkom prvenstvu u motociklizmu (IDM-u), jednom od najcjenjenijih moto natjecanja u Europi.

Vugrinec je na jučerašnjim kvalifikacijama odlično odvozio, dao 120 posto od sebe i isto toliko izvlačio iz motora, no razlika snage između motocikla kojeg ima Novomarofčanin i njemačkih Yamaha napravila je svoje te je Vugrinec ostvario 11 startnu poziciju i to sa vremenom u sekundi sa trećeplasiranim, što nije loš rezultat.

Prilikom izmjene zadnje gume u ekipi Martina Vugrinca napravili su grešku (zaboravili su staviti naljepnicu na gumu) te su Martina penalizirali s plus 4 mjesta na startnom gridu, tako da je u današnju utrku startao kao 15. u konkurenciji 31 vozača, no to ga nije omelo da već u prvoj utrci ove sezone pokaže svoj talenat.