Novomarofčanin Martin Vugrinec ove godine neće voziti IDM, već puno jače prvenstvo

| 20.3.2022. u 11:50h | Objavljeno u Sport

Novomarofski motociklist Martin Vugrinec ove će se godine natjecati španjolskom ESBK prvenstvu, u klasi SuperSport 600 za MDR ferQUEST - UNIOR Racing Team

- Kao što mnogi od vas znaju, plan je bio da se natječemo kao privatni tim u WSSP prvenstvu, ali zbog mnogo smrtnih slučajeva prošle godine, organizator WorldSBK ograničio je broj ekipa i vozača, a s obzirom na to da smo mi novi tim nismo primljeni da se utrkujemo cijele sezone. Prilagodljivi i brzi kakvi jesmo aktivirali smo Plan B. Ostvarili smo suradnju sa Mdr Competicion i udružili snage da se natječemo na jednom od najjačih prvenstava u Europi. Razmišljali smo i o natjecanju u IDM-u, ali prvenstvo u mojoj klasi izgubilo je puno natjecatelja i u cilju poboljšanja još jednom biramo jače i teže prvenstvo za nas - poručio je Martin Vugrinec.

Prelaskom u novo natjecanje Vugrinec je promijenio i boje na svom motorističkom odijelu.

- Zeleno je još uvijek u mom srcu, ali iskreno, sviđa mi se ova promjena. SpiderMartin je još uvijek ovdje, ali upravo je dobio neku svjetlucavu "El Dinamitu " sa sobom. Hvala svim mojim sponzorima koji me podržavaju bez obzira na to što radim i vjerujem da je ovo još jedan korak naprijed do mog cilja - naglasio je Vugrinec.

Trenutno je sa svojom ekipom na službenom, dvodnevnom testu u Jerezu, a prvi trkački vikend počet će 31. ožujka.

Označeno u