Novogodišnja utrka u Varaždinu po prvi puta i za hodače

| 19.12.2015. u 19:21h | Objavljeno u Sport


Po 38. puta Atletski klub Sloboda iz Varaždina organizirat će Novogodišnju utrku sa startom točno u ponoć. Svake godine se na ovoj, prvoj sportskoj manifestaciji u svijetu okupi i do 300 trkača i trčačica iz brojnih klubova Hrvatske i inozemstva.

Prva utrka održana  je već davne 1977//78 godinu na današnjem Kapucinskom trgu a startalo je tek tridest zaljzbljenika u trčanje. Mnogi gradovi diljem svijeta imaju novogodišnje utrka od kojih je možda najpoznatiji brazilski Sao Paolo ali samo jedan grad ima start utrke točno u ponoć. Po tome je Varaždin jedinstven u svijetu jer se baš u njemu održava prvi sportski događaj te godine.

AK Sloboda, uz pomoć Grada Varaždina i vjernog renomiranog sponzora Marlex iz Varaždina, nastoji ovaj sportsko-turistički proizvod učiniti prepoznatljivijim pa je tako sam događaj i logotip nedavno zaštićen kao patent kluba. Slijedeće godine se godine očekuje veće uključivanje Turističke zajednice grada a u planu je i organizacija posebnog sportskog dočeka pod velikim šatorom.

Podjela startnih brojeva bit će u dvorani Srednjoškolac već od 22 sata, a start utrke je točno u ponoć, na glavnom gradskom Trgu kralja Tomislava, popularnom Korzu.

Startnina se ne naplaćuje a svaki sudionik koji savlada stazu dobiti će spomen majicu i okrepu. Natjecatelji i natjecateljke  mogu odabrati dužinu staze od 3 km (jedan krug) ili 6 km (2 kruga) u svojim starosnim kategorijama. Prijave se vrše on line preko stranica AK Sloboda http://ak-sloboda.hr/38-novogodisnja-utrka-online-prijave/ gdje se nalazi i raspis utrke sa svim detaljima.

Kao novina je da će se na startu naći i članovi nedavno osnovanog Kluba nordijskog hodanja iz Varaždina, što će pridonjeti daljnjoj popularizaciji zdravog načina života naših građana.