NOVO U VARAŽDINU Za djecu i mlade funkcionalni fitness u režiji Udruge Active Vita Foto: Ilustracija/Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina

NOVO U VARAŽDINU Za djecu i mlade funkcionalni fitness u režiji Udruge Active Vita

| 29.8.2022. u 16:15h | Objavljeno u Sport

Udruga Active Vita pokreće jedini program funkcionalnog fitnessa za djecu u Varaždinu i prva dva tjedna treninga su besplatna - izvijestili su iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

- Ovaj program provodi se prema svjetski poznatom CrossFit Kids ® sustavu treninga i preko 200 djece je već isprobalo u sklopu nedavno održanog Ljetnog sportskog višeboja u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. S obzirom na pozitivne reakcije djece, voditelji programa, iskusni kineziolozi Marko Črljenec i Tea Martinčević odlučili su pokrenuti program u redovnim terminima u Funkcionalnom Centru Active Vita, koji se nalazi u sklopu sportske dvorane Graberje - ističu.

Active Kids/Teens je program funkcionalnog treninga za djecu osnovnoškolske dobi i cilj mu je prije svega zadovoljavanje potrebe djece za kretanjem, održavanje i razvoj kvalitete urođenih motoričkih sposobnosti djece, učenje osnovnih vježbi funkcionalnog fitnessa i održavanje i razvoj pravilne posture tijela. Za razliku od univerzalnih sportskih škola te sudjelovanja u natjecateljskim sportovima, u ovom programu elementi sportova nisu prioritet, već pravilan tjelesni razvoj djece te stjecanje zdrave navike redovite tjelesne aktivnosti u svrhu unapređenja zdravlja.

- Kids program namijenjen je djeci nižih razreda osnovne škole (od 7 do 10 godina), a Teens program djeci viših razreda osnovne škole (od 11 do 15 godina). Treninzi kreću ovog tjedna, Teens termini treninga utorkom i četvrtkom, a Kids termini treninga srijedom i petkom, od 15 do 15.45 sati - ističu u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

Iz Udruge Active Vita pozivaju sve zainteresirane roditelje da se jave mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili porukom putem službenih profila za dodatne informacije, kako bi rezervirali mjesto za svoje dijete, s obzirom na to da će programi biti ograničeni na maksimalno 10 djece po grupi, kako bi zadržali kvalitetu rada.