Petar Vlahov razgovarao je s novinarima Ivom Mikuličinom i Draženom Novoselom Foto: HRT

Novinar našeg tjednika u HRT-ovom Studiju 4 o aktualnim nogometnim temama

Varaždinske vijesti / HRT | 1.5.2019. u 09:00h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U jučerašnjem Studiju 4 HRT-a voditelj i novinar Petar Vlahov razgovarao je s novinarima Ivom Mikuličinom iz Šibenika i novinarom našeg tjednika Draženom Novoselom o optužbama iz Varaždina usmjerenima prema Šibeniku i HNS-u, koji navodno protežira momčad sa Šubićevca.

Novinar Varaždinskih vijesti objasnio je prigovore iz Varaždina koji se odnose na utakmicu u Zadru.

- Kazneni udarac za domaćina nije sporan, ali Varaždinci smatraju da su nakon toga oni zakinuti za dva kaznena udarca, pa dodjeljivanje opomena, čak četvorica su dobila treći žuti karton i neće imati pravo nastupa u sljedećem kolu, a izravni crveni karton dobio je Glavica. Svime time nezadovoljni su Varaždinci i najavili su da će uputiti žalbu HNS-u. Kažu da je Zadar zasluženo pobijedio, no nisu posve zadovoljni dijeljenjem pravde - rekao je Novosel.

Varaždin je izgubio na Stanovima, ali i Šibenik je u istom kolu izgubio od Dugopolja, nije li Šibeniku, ako se već bavi "mutnim poslovima" bilo lakše namjestiti tu utakmicu?

- Ovo što se događa zadnjih dana, posebno riječi Davora Vugrinca, koji je spominjući predsjednika Tuđmana zaboravio da je Tuđman u prvim godinama neovisne Hrvatske upisao Varaždin u prvu ligu samo zato da se nogomet igra u svim krajevima Lijepe naše. Da imamo snagu za utjecaj na suce riješili bi utakmicu s Dugopoljem na taj način. Šibenčani nisu usmjerili oštricu na zaprešićkog suca, nego su izvrijeđali svog trenera - rekao je Ivo Mikuličin.

Dražen Novosel je objasnio slaže li se s mogućnošću da je u pitanju svojevrsni "preventivni" pritisak na suce iz Varaždina.

- Ne bih rekao da je ovo nekakav preventivni pritisak na suce. Do kraja su četiri kola, Varaždin ima dva domaćinstva i dva gostovanja, a u 25. kolu dolazi Šibenik. Ako će ostati postojeća bodovna razlika možda će ta upravo utakmica 25. kola riješiti pitanje prvaka i budućeg sudionika prve lige - napomenuo je novinar našeg tjednika.

- Kad bi HNS bio protiv Varaždina, to bi značilo da je HNS protiv izbornika Dalića, čiji je sin u tom klubu, a javna je tajna da je Dalić iz svog džepa dao dvije plaće nogometašima Varaždina. Ako izuzmeno detalj s napucanom rukom u padu, Varaždin u Zadru nije oštećen ni za aut. Imam pravo kazati statistiku, koja govori da je Šibenik s 33 gola najefikasnija momčad lige, primio je najmanje golova (17). Za Šibenik su dosuđena samo četiri kaznena udarca, a za Varaždin pet, od toga dva u Sesvetama. Mi se nijednom nismo ovako obrušavali na naše prijatelje iz Varaždina, s kojima smo dosad bili u sjajnim odnosima - rekao je Mikuličin i odmah dao prijedlog:

- Imamo dva kluba koji su ozbiljni kandidati za prvu ligu, ne bi škodilo da se prva liga proširi na 12 klubova i oba ta kluba bi imala puno više gledatelja od nekih postojećih prvoligaša - rekao je šibenski novinar.

- Prošle godine Varaždin je bio najgledaniji u Drugoj ligi i među pet najgledanijih klubova a i ove je sezone ponovno najgledaniji klub u ligi - složio se Novosel.