Novi izbornici uoči odbojkaških utakmica u Areni Varaždin: Počinje dugo i uzbudljivo ljeto Foto: Martin Novosel

Novi izbornici uoči odbojkaških utakmica u Areni Varaždin: Počinje dugo i uzbudljivo ljeto

VV | 23.5.2022. u 17:31h | Objavljeno u Sport

Hrvatski odbojkaški savez predstavio je nove izbornike ženske i muške reprezentacije. Vrhunski stratezi i stručnjaci posljednjih su dana imali prilike bolje upoznati obje reprezentacije, odigrali su nekoliko pripremnih utakmica i spremni su za prve službene susrete Europske zlatne lige.

- Moj prvi dojam o ekipi je da zaista žele pobjedu i uspjeh. Ekipu čine zaista odlične i vrijedne igračice stoga mi je iznimno zadovoljstvo biti izbornik. Polako se privikavaju na moju vrstu treninga te smo imali odličan protekli period adaptacije. Počinjemo s utakmicama Zlatne lige protiv Češke i Slovačke. Vrlo su blizu u poretku no svakako ćemo ih pokušati pobijediti kao i sve utakmice koje ćemo igrati u ovom ljetnom periodu. U Hrvatskoj sam bio puno puta i ovdje imam zaista puno prijatelja. Kultura nije toliko različita od Turske i osjećam se kao kod kuće. Već sam radio s hrvatskim igračicama i upoznat sam s odličnim sportašima koje Hrvatska ima - istaknuo je izbornik ženske odbojkaške reprezentacije Ferhat Akbas.

Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_02.jpg

Ferhat Akbas

Ženska reprezentacija u Varaždinu će igrati 25. sa Češkom u 17 sati, a 28. svibnja sa Slovačkom također u 17 sati.

- Priliku za rad s novim izbornikom imamo već dva, tri tjedna. Sretne smo što imamo privilegiju raditi s nekim tko je iskusan i dobar trener. Reprezentacija je nešto pomlađena tako da se moramo sve iznova upoznavati. Zbog novog načina igre također moramo poraditi na dosta stvari u ovom pripremnom periodu. Odigrali smo šest utakmica prije Zlatne lige u kojima je trener pokušavao pronaći najbolju šestorku. Imamo prednost domaćeg terena što je velika stvar, tako da se nadamo da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu - istaknula je kapetanica ženske odbojkaške reprezentacije Martina Šamadan.

Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_03.jpg

Martina Šamadan

Hrvatska muška reprezentacija odradila je pripremne utakmice s reprezentacijama Slovenije i Srbije, a predvodi ih novi izbornik na klupi Dabrova, francuski stručnjak Cedric Enard.

- Vidio sam veći dio momčadi u Estoniji tijekom Europskog prvenstva. Igrali smo protiv njih i izgubili nakon teške borbe. Znao sam kakav mentalitet ima ova momčad. Imao sam priliku provjeriti momčad u prijateljskim utakmicama koje smo igrali u Srbiji, Sloveniji. Bilo je vrlo zanimljivo zato što su protivnici bili kvalitetni. Za trenera je uvijek dobro, s odbojkaške strane, provjeriti kako momčad igra, ali je dobro vidjeti i kako se ponaša u teškim trenucima na terenu. Poboljšavamo se i rastemo ali uvijek ima mjesta za napredak. Želimo se podići u poretku, a ujedno kao i organizator turnira koji nam slijedi moramo podići formu. Radit ćemo kako bi ostvarili oba cilja. Vrlo sam uzbuđen što radim s ovakvom momčadi - rekao je Enard.Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_04.jpg

Cedric Enard

Muška reprezentacija utakmice Europske zlatne lige igrat će 25. i 26. svibnja s Ukrajinom u 19.30 sati, 28. svibnja s Danskom te 1. lipnja sa Španjolskom također u 19.30 sati. Final Four Europske Zlatne lige za odbojkaše održat će se u Varaždinu 18. i 19. lipnja.

- Počeli smo prije dva tjedna i lagano se skupljamo. Imamo novog izbornika, mladu ekipu, neki su se oprostili od reprezentacije tako da se sada uigravamo. Izbornik nas je upoznao još prošlo ljeto kada je izgubio od nas na Europskom prvenstvu. Za sada smo zadovoljni i pripreme teku odlično. U srijedu već kreće prva utakmica protiv Ukrajine koja je dobra ekipa i ima jako dobrih individualaca. Zbog svima poznate situacije obje ćemo utakmice igrati u Varaždinu i pokušati odigrati najbolje što možemo. Imamo sreće što Final Four igramo kod kuće pa rezultat u grupi nije toliko bitan. Želimo se dobro pripremiti za Final Four kroz nadolazeće utakmice i pokazati se u najboljem svjetlu.- istaknuo je kapetan muške odbojkaške reprezentacije Marko Sedlaček.

Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_06.jpg

Marko Sedlaček

Obje hrvatske reprezentacije imaju izrazito zgusnut raspored natjecanja ovog ljeta. Uz dobru organizaciju i dobre pripreme očekujemo i dobre rezultate.

- U srijedu i četvrtak nas u Varaždinu očekuju utakmice muške reprezentacije s Ukrajinom, u subotu s Danskom te sljedeću srijedu sa Španjolskom. Žene igraju protiv Češke u srijedu i Slovačke u subotu, a nakon toga očekuju nas uzvratne utakmice u zemljama protivnika izuzev Ukrajine čije će se utakmice zbog ratne situacije igrati u Varaždinu. Od 18. do 19. lipnja domaćini smo muškom Final Fouru gdje se nadamo da ćemo proći u Svjetski kup s muškarcima. Slijede Mediteranske igre s muškom i ženskom reprezentacijom, kraj srpnja rezerviran je za Svjetski kup žena kojem smo domaćini u Zadru. Cijeli kolovoz provest ćemo u Osijeku na kvalifikacijama za žene i muškarce i kao kruna sezone u rujnu nas očekuje Svjetsko prvenstvo za žene. Atmosfera je dobra, svi su pozitivni i očekuju od novih izbornika naučiti nove stvari. Mislim da smo pogodili s oboje stručnjaka koji su iznimno priznati treneri i predvodnici velikih klubova. Znanje koje imaju bez sumnje će prenijeti na reprezentaciju i donijeti neki novi iskorak uz podizanje kvalitete igre i zapaženiji rezultat. Ovim putem pozivam sve da dođu i pomognu nam u ostvarenju zadanih ciljeva - istaknuo je stručni tajnik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_01.jpg

Frane Žanić

Ulaznice se mogu kupiti od u sustavu Eventim.hr i na blagajni Arene Varaždin na dan utakmica po cijeni od 50,00 kn.

Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_08.jpg

Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_09.jpg

Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_10.jpg

Najava_utakmica_u_Areni_Varazdin_11.jpg