Novi hrvatski prvoligaš dobio novog trenera, poznato igračko i trenersko ime Foto: Facebook NK Rudeš

Novi hrvatski prvoligaš dobio novog trenera, poznato igračko i trenersko ime

Varaždinske vijesti | 7.6.2023. u 14:57h | Objavljeno u Sport

Robert Prosinečki novi je trener NK Rudeša, objavio je novi član najelitnijeg ranga hrvatskog klupskog nogometa na svojim službenim Facebook stranicama.

U bogatoj trenerskoj karijeri, vodio je između ostalih reprezentacije Azerbajdžana i BiH, turske klubove Kayserispor i Denizlispor, a posljednji angažman imao je u ljubljanskoj Olimpiji.

Predsjednik kluba Josip Šimunić, koji je s Prosinečkim igrao u reprezentaciji, bio je vrlo jasan.
'Poznamo se godinama. I jako dobro znam kakav je Robert čovjek i gospodin. Ali i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam sretan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smjeru'.

Naravno, i Robert Prosinečki otkrio je što ga je privuklo u klub.

'Iako sam rekao da ne bi radio u hrvatskom nogometu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Vjerujem da ćemo igrat lijep i dobar nogomet. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I dat ćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u i oko kluba', poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.

Uz Prosinečkog, kao pomoćni trener u NK Rudeš stigao je i Gordan Ciprić. Pripreme Rudeša za novu sezonu startaju 15. lipnja.