Nogometaši Varteksa u prvoj pripremnoj utakmici bolji od juniora Maribora Foto: nk-varteks.com

Nogometaši Varteksa u prvoj pripremnoj utakmici bolji od juniora Maribora

Varaždinske vijesti | 24.7.2023. u 14:44h | Objavljeno u Sport

Dobar start priprema za Bumbare, na Slobodi pobjeda 2:1 protiv juniora Maribora, slovenskih prvaka, koje očekuju kvalifikacije za Ligu prvaka mladih, objavio je portal NK Varteks.

Bila je to prva utakmica novog trenera, Zorana Vukelića, kao i novih igrača, Ante Mrmića na golu te dvojice Zagoraca u napadu, Matije Kanceljaka i Renata Rumbaka, a upravo Rumbak junior bio je i strijelac prvog gola Varteksa.

Uz njega, Matija Kanceljak predstavio se varaždinskoj publici, i nagovijestio svoj potencijal, jer je bio stalna opasnost po gol gostiju.

Prezentirali su se svi Bumbari u vrlo solidnom svijetlu, protiv ekipe s kojom su prije nepuna dva mjeseca tek remizirali, odigravši puno bolju utakmicu.

U nastavku ulazi umjesto Rumbaka i prvi 'topnik' Bumbara, Dejan Glavica, a upravo on je strijelac gola za 2:0. Varteks je bio dominantija ekipa, a gosti ipak smanjuju rezultat u 85. minuti, kada Alex Ristić pogađa za 2:1, što je ujedno bio i konačan rezultat utakmice, iako su Bumbari mogli slaviti i većim rezultatom.

U subotu, 29. srpnja, Varteksa igra protiv Gaja Mače, na gostujućem terenu.

Varteks (sastav) – Mrmić, Kos, Vlah, Lukačić, Stojko, Matova, Kukec, Mikičić, Jakupak, Rumbak, Kanceljak (još su igrali: Božak, Pukšec, Anđelković, Glavica, Ivančić). Trener: Zoran Vukelić.

Maribor jun (sastav) – Tomažič, Kolednik, Poredoš, Hunjet, Grizold, Horvat, Bakšič, Dukarič, Voglar, Grlič, Tavares (još su igrali: Doroshenko, Lorbek, Antič Kurbus, Kramberger, Krajnc, Petek, Vogrinčič, Mikluš Senekovič, Ristić, RAbič, Katič. Trener: Dejan Školnik.