Nogometaši Varteksa dobili trenera za novu sezonu, vraća se stručnjak koji je već bio šef stručnog stožera Foto: arhiva Varaždinskih vijesti

Nogometaši Varteksa dobili trenera za novu sezonu, vraća se stručnjak koji je već bio šef stručnog stožera

Varaždinske vijesti | 10.7.2023. u 09:17h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Varteks dobio je novog trenera, Nakon ostavke Nikole Goričaneca potkraj prošlog prvenstva, momčad je u tri preostala prvenstvena kola vodio Marko Trojak, Goričanecov pomoćnik i voditelj Škole nogometa u Varteksu. Uoči početka priprema za novu sezonu uprava kluba pronašla je novog šefa stručnog stožera.

Nakon nešto više od godinu dana, povratnik na mjesto trenera Varteksa je Zoran Vukelić.

Vukelić je već bio trener u sezoni 2021/2022, kada je na zimu preuzeo ekipu od Želimira Orehovca, no nije završio sezonu, već ga je zamijenio Nikola Goričanec.

On se zadržao godinu dana, a momčad je do kraja sezone odvodio Marko Trojak, koji nema licencu.

Ime Zorana Vukelića duže vrijeme se spominjalo u Upravi kluba, kao najizglednijeg kandidat za preuzimanje kluba. Iako je kratko vodio momčad, ostavio je duboki trag u klubu, i Uprava kluba uspjela je dogovoriti novu suradnju.

Radi se o 50-godišnjem Zagrepčaninu, koji je radio uglavnom u zagrebačkim klubovima (Špansko, Trešnjevka, Samobor...) a neko vrijeme je radio i u Sloveniji.

U novu sezonu Varteks ulazi s vrlo visokim ambicijama, kojima je cilj napad na sam vrh ligaškog natjecanja, te plasman u viši rang domaćeg nogometa – jedinstvenu Drugu ligu.

Sukladno tome, Varteksova nogometna obitelj pozdravlja povratak ovog iskusnog stručnjaka, od kojeg se očekuje da svojim bogatim znanjem doprinese ispunjavanju visokih ciljeva na svim razinama kluba.

Početak priprema i popularna “prozivka” za novu sezonu zakazani su u srijedu 12. srpnja u 19 sati u Varteksovom nogometnom kampu u Hrašćici.