Nogometaši Varaždina večeras na Opus Areni pretrpjeli drugi poraz u ovom prvenstvu Foto: ilustracija

Nogometaši Varaždina večeras na Opus Areni pretrpjeli drugi poraz u ovom prvenstvu

| 29.9.2024. u 19:25h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina je večeras na Opus Areni u Osijeku, pred 3727 gledatelja, pretrpjela svoj drugi prvenstveni poraz ove sezone.

Izgubili su od domaćeg Osijeka rezultatom 2:1. Oba je pogotka za Osijek postigao Amel Jakupović u prvom poluvremenu, dok je strijelac za Varaždin bio Luka Mamić u završnici susreta.

Momčad Osijeka došla je u vodstvo u 16. minuti, kada je Jakupović iz slobodnog udarca s tridesetak metara loptu snažnim udarcem poslao pod gredu golmana Silića.

Na 2:0 Jakupović je povisio u 21. minuti na proigravanje Matkovića. Prvim dodirom Jakupović si je loptu dao u for, došao u lijevoj strani kaznenog prostora pred Silića i lijevom nogom loptu po zemlji poslao u mrežu gola varaždinske momčadi.

Varaždin je imao dvije  situacije u prvom poluvremenu za postizanje pogotka. U 3. minuti Aleksa Latković je na dodavanje Dimitra Mitrovskog izašao sam po lijevoj strani pred golmana Osijeka, ali mu je Marko Malenica ušao u udarac i obranio loptu.

U 29. minuti, nakon pokušaja "škarica" Leona Belcara lopta došla do Dimitra Mitrovskog, čiji je udarac prema golu Osijeka blokirao Luka Jelenić.

U prvih 45 minuta Varaždin je imao 48 posto posjed lopte, uputio je 9 udaraca prema golu, od čega je jedan bio u okvir gola, dok je Osijek imao četiri udarca prema golu, od kojih su tri bila u okvir gola.

U nastavku susreta nogometaši Varaždina su bili dominantniji na terenu, a rezultat su smanjili golom Luke Mamića udarcem sa 7 metara u 89. minuti, na asistenciju Jurice Poldrugača s desne strane.

Prije toga su udarce prema golu Marka Malenice uputili Michele Šego u 85. minuti susreta, čiju je loptu golman Osijeka obranio, te Vane Jovanov minutu kasnije, čiji je udarac završio preko gola.

Varaždin je na kraju susreta imao 54 posto loptu u svom posjedu, uputio je 15 udaraca prema golu, od čega su 4 bila u okvir gola. i izveo 6 kornera, dok je Osijek imao 8 udaraca prema golu, tri u okvir gola i četiri kornera.